Wraps met aardbeien en cheesecake vulling.

Koolhydraatarme cheesecake wraps

Wraps als dessert? Ja dat kan! Het komt vast wel eens voor dat je na het maken van een diner of lunch een aantal wraps over hebt. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar van deze overgebleven wraps kun je ook een lekker dessert maken. Zo maak je met een paar basisingrediënten deze heerlijke koolhydraatarme cheesecake wraps. Nadat je dit recept hebt geprobeerd, weet ik zeker dat je je overgebleven wraps vaker als basis voor een dessert zal gebruiken.

Tips
Deze cheesecake wraps hebben we gemaakt met onze eigen Lowcarbchef wraps. Deze wraps bevatten slechts 4 gram koolhydraten per stuk. Qua structuur en smaak zijn ze niet te onderscheiden van reguliere wraps. Voor de niet-koolhydraatarme eters kun je dit gerecht ook maken met reguliere tortilla wraps. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme dessert recepten.

Print
Wraps met aardbeien en cheesecake vulling.

Koolhydraatarme cheesecake wraps

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 2 gevulde wraps 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de erythritol en kaneel goed door elkaar. Snijd vervolgens de aardbeien in schijfjes en zet opzij.
  2. Voeg de roomkaas, erythritol poedersuiker, citroensap en vanille extract toe aan een grote kom. Mix het geheel met elektrische mixer goed door elkaar.
  3. Leg een wrap op een snijplank en snijd deze tot de helft in. Besmeer de onderste helft (de helft met de snee) met 1/2 van het roomkaasmengsel. Beleg de bovenste helft met de 1/2 van de gesneden aardbeien.
  4. Vouw de helft van de wrap met de roomkaas met de snee omhoog, bovenop de plakjes aardbei. Het Vouw nu het linker kwartje naar rechts, zodat je 1 kwartje gevuld met roomkaas en aardbei overhoudt.  Herhaal deze 2 stappen met andere wrap.
  5. Smelt nu 10 gram roomboter in een steelpannetje of magnetron en smeer de boven- en onderkant van de twee gevouwen wraps in.
  6. Strooi over de beide kanten van de wraps wat van het kaneel erythritol mengsel en bak de wraps aan beide kanten kort binnen 1 tot 2 minuten goudbruin in een koekenpan. 
  7. Leg de gebakken wraps op een bord en laat ze even afkoelen. Serveer met de gesmolten chocolade en wat verse aardbeien.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevulde wrap
  • Calorieën: 253
  • Vetten: 17,2
  • Koolhydraten: 7,9
  • Vezels: 10,9
  • Eiwitten: 11,1
Wraps met aardbeien en cheesecake vulling.

2 Reacties

  1. Vraagje, hebben jullie ze ook wel eens geprobeerd met diepvries aardbeien? Zou dat kunnen? Nu was dat niet erg omdat ik jullie aardbeien taart heb gemaakt. Wil dit namelijk zo snel mogelijk weer eten haha en roomkaas en wraps heb ik altijd in huis

    Reageer
  2. Wauw wat is dit lekker. Zo lekker dat ik er nog wel 1 zou lusten, maar dat gaat niet lukken want ik zit er goed vol van;-). Ik heb het als ontbijt gegeten en vult echt goed, de smaken zijn erg lekker de romige kaas en dan de de frisheid van de aardbei. Dit ga ik zeker nog een maken en ls ik het gasten zou voorzetten zou ik er voor hun nog een bolletje roomijs bij doen.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*