Print
Heerlijke koolhydraatarme cheesecake met aardbeien en een bodem van kokosmeel.

Koolhydraatarme cheesecake

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 55 minutes
  • Porties: 16 puntjes 1x
  • Categorie: Snack
  • Keuken: Amerikaanse

Schaal

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 75 gr boter
  • 40 gr Steviala kristal
  • 50 gr geraspte kokos
  • 35 gr kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 klein ei

Voor het beslag:

  • 300 gr monchou of philadelphia roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille aroma
  • 50 gr franse kwark
  • 30 gr Steviala kristal
  • 1 el citroensap
  • handjevol verse aardbeien

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een grote kom met een elektrische mixer alle boter en 40 gr Steviala kristal goed door elkaar. Voeg de geraspte kokos, kokosmeel en bakpoeder toe en klop dit een paar minuten door elkaar. Voeg dan 1 ei toe en meng alles nog eens goed door elkaar.
  2. Bekleed een springvorm van 20 tot 22 cm met een vel bakpapier en vet de randen in met een beetje boter. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de handen. Bak de bodem 10-15 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna goed afkoelen.
  3. Maak de kom en de elektrische mixer dan even schoon en doe hier vervolgens de monchou, franse kwark, vanille aroma en 30 gr Steviala kristal. Pak dan de elektrische mixer en klop de inhoud van de kom tot een glad en luchtig beslag. Voeg tijdens het kloppen voorzichtig een voor een de twee middelgrote eieren en citroensap toe.
  4. Schenk dan voorzichtig de vulling in de taartvorm en laat de taartvorm een paar keer op het aanrecht vallen, om zo de luchtbelletjes te laten ontsnappen. Bak de cheesecake 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cheesecake na het bakken minstens een uur afkoelen. Snijd de cheesecake in 16 stukjes en serveer met verse aardbeien.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje
  • Calorieën: 113
  • Vetten: 10,3
  • Koolhydraten: 2,1
  • Eiwitten: 3,2
Copy link