Chiapudding met pindakaas.

Koolhydraatarme chiapudding met pindakaas

De chiapudding met pindakaas is een ontbijtje dat je heel snel en gemakkelijk maakt, en ook nog eens heel lekker smaakt. Je maakt de chiapudding de avond ervoor en de volgende ochtend is dit ontbijtje meteen klaar om te eten. Ideaal voor een haastige ochtend of om to-go mee te nemen.

Chiapudding maken

Het hoofdingrediënt van de chiapudding is chiazaad. Dit zaadje zit bomvol goede voedingsstoffen en houdt je bloedsuiker stabiel vanwege het hoge vezelgehalte. Chiazaad neemt veel vocht op waardoor de structuur van een pudding ontstaat. Na een nachtje in de koelkast kan de pudding soms iets te dik zijn geworden. Voeg dan wat extra melk of water toe, totdat de pudding weer de gewenste dikte heeft.

Tips
Je kunt de chiapudding met pindakaas garneren met allerlei soorten toppings. Vervang bijvoorbeeld de blauwe bessen door frambozen of voeg in plaats van kokosrasp wat, keto granola toe. Maak je chiapudding veganistisch door een plantaardig eiwitpoeder te gebruiken. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijtrecepten.

Print
Chiapudding met pindakaas.

Koolhydraatarme chiapudding met pindakaas

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 250
  • Porties: 1 glaasje 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

Chiapudding

Topping


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de chiapudding in een blender of keukenmachine goed door elkaar. Schenk de pudding in een glazenpotje met een deksel en laat een nachtje in de koelkast staan.
  2. Meng de volgende ochtend de pudding nog even door en voeg de topping toe (pindakaas, bosbessen, cacao nibs en kokosrasp). Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 schaaltje of glaasje
  • Calorieën: 515
  • Vetten: 39,3
  • Koolhydraten: 8,7
  • Vezels: 15,8
  • Eiwitten: 24,4
Chiapudding met pindakaas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*