Print
Chili con carne met cheddar en tomaat.

Koolhydraatarme chili con carne

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingrediënten

  • 500 gr (mager)rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • scheutje olijfolie
  • 1 jalapeño peper
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 rundvlees bouillonblokje
  • 450 ml water
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 12 tl chilipoeder of naar smaak
  • 1 tl komijnpoeder
  • optioneel: geraspte cheddar en zure room

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de ui, groene paprika in kleine stukjes. Verwarm in een grote soeppan of braadpan de olijfolie. Voeg het gehakt, de gesneden ui en paprika toe aan de pan en bak dit al roerend binnen 5 minuten gaar. Laat vervolgens het overtollige vet uit de pan uitlekken.
  2. Snijd dan de jalapeño in kleine stukjes en verwijder de zaadjes. Voeg de jalapeño, geperste knoflook, tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillonblokje, water en kruiden toe aan de pan. Breng dit aan de kook en laat dit ca. 30 minuten sudderen boven een laag vuur, totdat de saus is ingedikt.
  3. Verdeel de koolhydraatarme chili over 4 kommetjes en serveer eventueel met een handje geraspte cheddar en zure room. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kommetje (1/4)
  • Calorieën: 367
  • Vetten: 24,9
  • Koolhydraten: 7,3
  • Eiwitten: 26,6

22 reviews