Heerlijke salade gemaakt van kool, komkommer, lente-ui en kip!

Koolhydraatarme Chinese kipsalade

Een heerlijke Chinese kipsalade met Oosterse dressing!

Sinds een paar dagen ben ik weer wat strenger aan het letten op het aantal koolhydraten dat ik op een dag binnenkrijg. Voor mij is het echter erg belangrijk dat ik tijdens het volgen van het koolhydraatarm dieet ook genoeg voedingsstoffen binnenkrijg. Daarnaast merk ik ook als ik maaltijden van tevoren voorbereid ik minder snel de neiging heb om te gaan snoepen. Met deze aandachtspunten in het achterhoofd heb ik dit heerlijke koolhydraatarme Chinese kipsalade recept bedacht. De salade kun je verdelen in 5 portie’s en meenemen als lunch of eten als avondeten.

Naast het lage aantal koolhydraten in deze salade is de salade ook erg gezond. Zo krijg je met een portie van deze Chinese kipsalade 80% van je ADH vitamine C binnen en 20% van je ADH foliumzuur binnen! Ik hoop dat jullie het lekker vinden, als er opmerkingen zijn kan je hieronder een reactie plaatsen!

Print
Heerlijke salade gemaakt van kool, komkommer, lente-ui en kip!

Koolhydraatarme Chinese kipsalade

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd : 30 minutes
  • Porties: 5 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Ingrediënten

  • 300 gr witte kool, gesneden
  • 200 gr Chinese kool, gesneden
  • 500 gr kipfilet
  • 4 kopjes water
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 20 ml sojasaus met minder zout
  • 3/4 komkommer
  • 4 stengels lente-ui
  • 150 gr radijsjes
  • 2 el sesamzaad
  • flesje Kant-en-klare Oosterse dressing (Jean Baton)
  • 2 handjes verse peterselie, fijngesneden

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm in een grote hapjespan vier kopjes water, sojasaus, knoflookpoeder en uienpoeder. Roer even en voeg dan de kipfilets toe aan de pan. Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat het 15-20 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  2. Snijd ondertussen de komkommer, radijsjes en lente-ui in stukjes. Haal na 15-20 minuten sudderen de hapjespan van het vuur en plaats de kipfilets op een bord. Trek met behulp van een vork en een mes de kipfilets uit elkaar in kleine stukjes.
  3. Verdeel de Chinese kool, witte kool en de gesneden groentes over vijf borden en plaats boven op elk bordje groente een beetje gesnipperde kip. Garneer met sesamzaad, peterselie en de Oosterse saladedressing. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/5
  • Calorieën : 187
  • Vetten : 5,0
  • Koolhydraten : 6,0
  • Eiwitten : 26,2

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*