Print
Heerlijke salade gemaakt van kool, komkommer, lente-ui en kip!

Koolhydraatarme Chinese kipsalade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 5 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr witte kool, gesneden
  • 200 gr Chinese kool, gesneden
  • 500 gr kipfilet
  • 4 kopjes water
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 20 ml sojasaus met minder zout
  • 3/4 komkommer
  • 4 stengels lente-ui
  • 150 gr radijsjes
  • 2 el sesamzaad
  • flesje Kant-en-klare Oosterse dressing (Jean Baton)
  • 2 handjes verse peterselie, fijngesneden

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een grote hapjespan vier kopjes water, sojasaus, knoflookpoeder en uienpoeder. Roer even en voeg dan de kipfilets toe aan de pan. Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat het 15-20 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  2. Snijd ondertussen de komkommer, radijsjes en lente-ui in stukjes. Haal na 15-20 minuten sudderen de hapjespan van het vuur en plaats de kipfilets op een bord. Trek met behulp van een vork en een mes de kipfilets uit elkaar in kleine stukjes.
  3. Verdeel de Chinese kool, witte kool en de gesneden groentes over vijf borden en plaats boven op elk bordje groente een beetje gesnipperde kip. Garneer met sesamzaad, peterselie en de Oosterse saladedressing. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/5
  • Calorieën: 187
  • Vetten: 5,0
  • Koolhydraten: 6,0
  • Eiwitten: 26,2