Ontbijtgranen met yoghurt.

Koolhydraatarme choco ontbijtgranen

Melk of yoghurt met ontbijtgranen is voor veel mensen een bekend ontbijtje. Het is lekker, voedzaam en snel klaar. Helaas zijn de meeste ontbijtgranen van nature hoog in koolhydraten en bevatten ze vaak veel toegevoegd suiker. Klassieke ontbijtgranen passen dus niet in koolhydraatarm dieet. Gelukkig hebben wij nu een lekker alternatief gemaakt: koolhydraatarme chocolade ontbijtgranen!

Chocolade ‘cereal’ balletjes
Deze koolhydraatarme chocolade ontbijgranten of wel ‘cereal’ balletjes zijn super lekker, krokant en heerlijk door de yoghurt of (plantaardige) melk. De basis bestaat uit fijngemalen amandelmeel, lijnzaad en walnoten. De balletjes zijn op smaak gebracht met cacao en gezoet met een beetje erythritol. Door het gebruik van notenmeel i.p.v. havermout of tarwe bevat een portie van 30 gram slechts 2,2 gram koolhydraten!

Tips
De balletjes blijven zeker 3-5 dagen goed in afgesloten trommel buiten de koelkast. Als je ze langer wilt bewaren kun je ze ook invriezen. Verder kun je twee varianten maken met dit recept: balletjes of crunchies. Voor de crunchies moet je het lap deeg uitrollen, afbakken en in stukjes breken of snijden. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt recepten.

Print
Ontbijtgranen met yoghurt.

Koolhydraatarme choco ontbijtgranen

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 230 gram 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg het amandelmeel, lijnzaad, walnoten cacao en erythritol toe aan een keukenmachine of blender. Maal het vervolgens het geheel fijn. Voeg na het mixen de gesmolten roomboter en het eiwit toe.
  2. Mix nog eens goed en zet de machine dan uit. Maak nu met de handen kleine balletjes van het deeg. Wil je ze allemaal even geroot? Schep dan steeds met klein theelepeltje een beetje deeg.
  3. Plaats een vel bakpapier op een bakplaat en leg de balletjes hier op. Bak de cereal balletjes 15 tot 20 minuten in de oven. Haal de bakplaat daarna uit de oven en laat de balletjes volledig afkoelen.
  4. Bewaar de koolhydraatarme ontbijtgranen in een afgesloten trommel buiten de koelkast.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 30 gram
  • Calorieën: 189
  • Vetten: 17,1
  • Koolhydraten: 2,2
  • Vezels: 2,9
  • Eiwitten: 6,1
Ontbijtgranen met yoghurt.

8 Reacties

  1. heel lekker!!

    Reageer
  2. Heel fijn recept! Ik maak er echt een soort granola van. Het mengsel roer ik grof door, zodat er allemaal brokjes ontstaan, die verspreid ik op de bakplaat. Vind ik het lekkerst.

    Reageer
  3. Hoi Hoi, in vele gerechten wordt gesmolten boter gebruikt.
    Waarvoor dient dit? Voor er 1 geheel van te maken?
    Kan je het ook vervangen door water? Of anders natuurlijk kokosolie

    Reageer
    • Hi Iris,

      Boter heeft meerdere functies, om het bij elkaar te houden, de smaak, structuur etc. Je kunt dit eventueel ook vervangen door kokosolie!

      Reageer
  4. Lekker recept. Ik heb wel Erithritol vervangen door een theelepel honing, omdat ik geen aspartaam eet. In honing zitten koolhydraten, maar mijn doel is dan ook niet om geen koolhydraten binnen te krijgen, maar gewoon een gezonde levensstijl na te streven. Serve yourself.

    Ik had niet echt moeite met de kleverigheid van de balletjes, maar zal de crunchy versie ook eens maken!

    Reageer
  5. Mijn man is gek op deze choco balletjes maar om ze klaar te maken is echt een super langdurig werk.. we gaan nu de crunchie variant proberen want balletjes draaien duurt veel te lang.. daarnaast is het deeg behoorlijk plakkerig dus gaat het ook niet heel soepel.. wel ontzettend lekker!

    Reageer
  6. Ik had de balletjes gemaakt. Maar ga volgende x vd crunchies.
    Lekker voor de afwisseling.

    Reageer
  7. Super lekker recept! Lekker met magere kwark..

    Ik vind ze zelf plat lekkerder dan de bolletjes…

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*