Pindakaasrepen met chocolade topping.

Koolhydraatarme choco-pindakaasrepen

Chocolade en pindakaas vormen een geliefd duo van ingrediënten. In dit recept combineren we deze 2 heerlijke ingrediënten tot een koolhydraatarme reep. Het maken van deze repen neemt slechts 15 minuten in beslag en vereist slechts een handjevol ingrediënten. Bovendien kunnen ze uitstekend worden bewaard in de vriezer, waardoor je altijd een smakelijke traktatie bij de hand hebt.

No bake choco-pindakaasrepen maken

De bodem van de reep maken we slechts van drie ingrediënten, namelijk pindakaas, kokosmeel en erythritol poedersuiker. Je hoeft de ingrediënten alleen maar met elkaar te mengen en je bent klaar. Voor dit recept heb je een bakblik nodig waarvan je de bodem bedekt met bakpapier. Hier doen we het mengsel voor de bodem in. Druk goed plat en zorg dat er evenveel van het mengsel over het hele bakblik verdeeld is.

Voor de chocolade topping gebruiken we pure chocolade van 85%. Kies het liefst een chocolade die minimaal 85 % cacao bevat zodat je zo min mogelijk suikers toevoegt. Je kunt ook melkchocolade zonder suiker gebruiken. In onze webshop verkopen we meerdere soorten die gezoet zijn met zoetstoffen. Voor de stevigheid van de chocolade is kokosolie erg belangrijk. De kokosolie is bij verhitting heel vloeibaar, maar wordt hard bij koude temperaturen. Samen met de pindakaas krijg je zo een goede topping laag van chocolade.

Tip

Maak deze choco-pindakaasrepen extra speciaal door een water Caramel Crush saus van Steviala over de pindakaasbodem te smeren. Gebruik voor het snijden van de chocolade pindakaas repen een mes dat je eerst onder heet water houdt. Doordat het mes heet is, snijd je er makkelijker doorheen en breekt de chocolade minder snel. Laat de repen ook even iets op kamertemperatuur komen, dan breken ze niet zo snel. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack recepten.

Print
Pindakaasrepen met chocolade topping.

Koolhydraatarme choco-pindakaasrepen

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 130
  • Porties: 10 repen 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

Bodem

Topping


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng de pindakaas met het kokosmeel, de zoetstof en een snufje zout. Verdeel het pindakaasmengsel over de bakvorm (27,5 x 14 cm of kleiner) en zet in de vriezer
  2. Breng in een steelpannetje een laagje water aan de kook en laat op laag vuur zachtjes doorkoken. Doe de chocolade voor de topping in een warmtebestendige kom en zet deze op het steelpannetje. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie. Voeg ook de kokosolie en cacaopoeder toe en meng tot een glad mengsel. Roer de pinda’s door de chocolade.
  3. Haal de bodem van pindakaas uit de vriezer en schenk de chocolade eroverheen. Zet terug in de vriezer voor minimaal een uur.
  4. Haal de bakvorm uit de vriezer als de chocolade hard is. Snijd met een warm mes (even onder warm water houden) in 10 repen.
  5. Laat de hoeveelheid die je gaat opeten een half uurtje op kamertemperatuur komen. Vries de rest weer in.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 reep (1/10 van het totaal)
  • Calorieën: 206
  • Vetten: 16,6
  • Koolhydraten: 3,8
  • Vezels: 4,7
  • Eiwitten: 7,8

 

Pindakaasrepen met chocolade topping.

8 Reacties

  1. Vandaag gemaakt. Pindakaas blijft gewoon smeerbaar, hierdoor geen reep maar gewoon een hap pindakaas met een stukje chocola. Jammer…

    Reageer
    • Hi Brenda,

      Wat vervelend dat het niet is gelukt. Welke pindakaas heb je gebruikt voor het recept?

      Reageer
  2. Joyce Willemsen

    Heerlijk recept. Ik heb alleen wel iets aangepast, omdat ik ze wilde serveren aan een gast. Ik heb het recept gevolgd, alleen in een ijsblokjes silicone vorm gegoten. Nadat ze hard bevroren waren heb ik ze eruit gehaald en individueel in de warme chocolade gedoopt( heb je dus iets meer nodig van de pure chocolade en kokosolie). Nog even in de vriezer. Hierna zijn ze prima in de koelkast te bewaren en de pindakaas blijft dan in de huls van de chocolade zitten. Ideaal.

    Reageer
  3. Ik vind ze super lekker en ook handig als je tussendoor behoorlijk trek hebt! Ik heb het gemaakt met chruncy notenpasta en melkchocolade van het lowcarbcenter, omdat ik niet van pindakaas en pure chocolade houd. Ik had geen pinda’s in huis, dus heb ik een handje gemengde ongebrande noten gebruikt.
    Ik ben fan en ga het zeker vaker maken!

    Reageer
  4. Ik heb vandaag deze repen gemaakt met 100% pindakaas en pure chocolade van Cereal.
    Ze smaken overheerlijk maar ik heb ze met een vorkje moeten eten want ze waren na een kwartiertje uit de vriezer erg zacht.
    Had ik het deeg langer moeten laten staan zodat het kokosmeel meer vocht kon absorberen?
    Ik maak ze zeer zeker nog vaker en hoop op tips zodat ze dan steviger worden

    Reageer
    • Hi Sylvia,

      Wat leuk dat je de reepjes hebt gemaakt. De repen hoor je eigenlijk zacht te eten. Je kunt ze ook hard opdienen, door ze gelijk uit de vriezer te serveren! Ze blijven op kamertemperatuur altijd zacht, omdat het no-bake repen zijn.

      Reageer
  5. Elly Hollander

    Gisteren gemaakt en net geproefd. De pindakaasbodem is erg zacht en niet goed vast te houden. Smaak is goed maar de koek is niet stevig genoeg, het recept precies gevolgd. Geen idee wat er mis gegaan is

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*