Chocolade ijsjes op een stokje.

Koolhydraatarme chocolade ijsjes

Een ijsje in de zomer is altijd lekker, maar als het aan ons ligt kan een ijsje altijd, ook in de herfst of winter! Dat geldt zeker voor deze koolhydraatarme chocolade ijsjes. Door het gebruik van slagroom, roomkaas en melkchocolade zijn deze ijsjes lekker romig van smaak. Super lekker als snack of als dessert na het avondeten.

Chocolade ijsjes maken
De basis voor dit ijs is slagroom en roomkaas. Deze ingrediënten zorgen voor een romig ijsje dat lekker is om op te likken of af te happen. De melkchocolade en cacaopoeder geven de ijsjes een heerlijke zachte chocoladesmaak. Tot slot zijn de ijsjes gezoet met een klein beetje erythritol. Een ijsje bevat slechts 3,2 gr koolhydraten. Je kunt er dus ook van genieten als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt.

Tips
Deze ijsjes hebben we gemaakt m.b.v. siliconen ijsvormpjes waar 6 ijsjes in passen. Verder hebben we melkchocolade van Balance gebruikt. Het is ook mogelijk om de chocolade te vervangen door extra pure chocolade met 85% cacao. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ijs recepten.

Print
Chocolade ijsjes op een stokje.

Koolhydraatarme chocolade ijsjes

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 20
  • Totale tijd: 260
  • Porties: 6 ijsjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Voeg de slagroom, roomkaas, vanille extract, cacaopoeder en erythritol toe aan een grote kom. Mix de inhoud van de kom vervolgens met een elektrische mixer tot een romig geheel.
  2. Smelt vervolgens 45 gr melkchocolade volgende au-bain marie methode. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en plaats boven een steelpannetje met een laagje kokend water. Laat de chocolade iets afkoelen en roer dan voorzichtig door de slagroom.
  3. Hak vervolgens de resterende chocolade (25 gr) in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan de slagroom. Spatel de slagroom in een spuitzak en spuit het mengsel in de ijsvormpjes. Plaats dan de ijsstokjes en laat de ijsjes een nachtje hard worden in de vriezer.
  4. Naar wens kun je eventueel de volgende dag wat extra chocolade smelten. Daarna haal je de ijsjes uit de vriezer. Leg de ijsjes op een snijplank en verdeel de gesmolten chocolade erover.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 ijsje (1/6)
  • Calorieën: 183
  • Vetten: 16,7
  • Koolhydraten: 3,2
  • Eiwitten: 2,9
Chocolade ijsjes op een stokje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*