Koolhydraatarme vegan chocolade ijsjes.

Koolhydraatarme chocolade ijsjes (vegan)

Met dit warme weer is er niets verfrissender dan een lekker koud ijsje! Deze koolhydraatarme ijsjes zijn geïnspireerd op de welbekende Magnums. Je maakt ze met cashewnoten, kokosmelk en cacaopoeder. Decoreer ze met jouw favoriete toppings en je hebt een heerlijke, koude traktatie voor deze zomerse dagen. De ijsjes zijn 100% vegan en lactosevrij als je de witte chocolade topping weglaat.

Het geheim van deze vegan ijsjes

Deze koolhydraatarme ijsjes worden echt romig door het gebruik van cashewnoten en kokosmelk. Dit vergt wel enige voorbereiding. De cashewnoten moeten minimaal 4 uur weken in water en de kokosmelk moet 24 uur in de koelkast staan, zodat de kokoscrème zich van het vocht scheidt en hard genoeg is. Je kunt volvette kokosmelk gebruiken of kokosslagroom uit blik.

We zoeten de ijsjes met suikervrije vezelstroop, waarbij je naar smaak meer of minder kunt toevoegen. De chocolade topping zorgt ook voor een extra zoete smaak. In dit recept gebruiken we suikervrije witte chocolade en pure chocolade met minimaal 85% cacao. Als je de witte chocolade weglaat zijn de ijsjes vegan en lactosevrij. Bewaar de ijsjes in een ziplockzakje zodra ze klaar zijn.

Tips

We garneren de ijsjes met wat grof gehakte hazelnoten, maar hier kun je ook een ander noot voor gebruiken. Je kunt de ijsjes ook helemaal in de chocolade dopen, zodat ze een extra laag chocolade krijgen. Je kunt verschillende soorten ijsvormpjes gebruiken, met de vormpjes die we hebben gebruikt maak je 5 ijsjes, maar dit kunnen er dus ook meer of minder zijn. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ijsrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme vegan chocolade ijsjes.

Koolhydraatarme chocolade ijsjes (vegan)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 240
  • Porties: 5 ijsjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Zet het blik kokosmelk 24 uur in de koelkast. Week de cashewnoten 4 uur of liever een hele nacht in water.
  2. Meng de cashewnoten met de kokoscrème (bovenste gedeelte in blikje kokosmelk), 25 ml kokosmelk uit het blik, siroop en de cacaopoeder in een keukenmachine tot een gladde pasta.
  3. Schep het over in de ijsvormpjes en zet in de vriezer voor vier uur.
  4. Smelt als de ijsjes hard zijn de pure chocolade en evt. witte chocolade au-bain-marie en schep over in een spuitzak of plastic zakje.
  5. Snijd de hazelnoten in stukjes.
  6. Haal de ijsjes uit de vriezer en uit de vorm en garneer met gesmolten chocolade en hazelnoten.
  7. Leg ze op een plaat en zet nog even terug in de vriezer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 ijsje (1/5 van het totaal) excl. witte choc
  • Calorieën: 244
  • Vetten: 2,1
  • Koolhydraten: 7,9
  • Vezels: 6,9
  • Eiwitten: 5,6
Koolhydraatarme vegan chocolade ijsjes.

1 reactie

  1. hallo,
    heb deze ijsjes gemaakt. Zijn goed gelukt. Vind er alleen geen smaak aanzitten. Ik ervaar een droge koude klomp in mijn mond.( sorry smaken vers hillen) misschien toch met slagroom? Heb wel de hoeveelheden precies gevolgd.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*