Koolhydraatarme kruidnoten omhuld met chocolade.

Koolhydraatarme chocolade kruidnoten

Nog een paar weken wachten en dan komt de Sint er weer aan! Wat mag er tijdens Sinterklaas absoluut niet ontbreken? Kruidnoten! Niets is leuker dan met Sinterklaas kruidnoten maken en ze natuurlijk op te eten. Ook als je een koolhydraatarm of keto dieet volgt kun je genieten van kruidnoten. Zo maakten wij een paar jaar terug koolhydraatarme kruidnoten van amandelmeel. Dit jaar hebben wij dit basis recept nog lekkerder gemaakt. We hebben onze koolhydraatarme kruidnoten omhuld met 3 soorten suikervrije chocolade. Echte koolhydraatarme en glutenvrije chocolade kruidnoten dus!

Chocolade kruidnoten maken
Deze heerlijke kruidnoten maak je met amandelmeel, boter, bakpoeder, kruiden en de zoetstof erythritol. De kruidnoten zijn krokant en hebben heerlijke  kruidige smaak. Door het gebruik van amandelmeel zijn de kruidnoten koolhydraatarm en glutenvrij. Verder hebben we de kruidnoten omhuld met drie soorten chocolade: puur, melk en wit. De pure chocolade kun je kopen in de supermarkt. De melkchocolade en witte chocolade kun je kopen in onze webwinkel. Dit zijn speciale suikervrije repen gezoet met o.a. stevia.

Tips
 Met dit recept maak je ca. 80 kruidnoten. Om de kruidnoten te bakken, gebruik je 50 gram opgeklopte ei. Weeg dit wel af, want met teveel ei is je deeg te nat. De 80 balletjes maak je het beste door een knikker formaat aan te houden. Dan heb je mooi formaat kruidnoot. De kruidnoten kun je na het bakken een paar dagen in de koelkast bewaren. Het is ook mogelijk om de kruidnoten in te vriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere Sint recepten!

Print
Koolhydraatarme kruidnoten omhuld met chocolade.

Koolhydraatarme chocolade kruidnoten

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 80 kruidnoten 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

Kruidnoten

Chocolade


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden. Smelt de roomboter in een klein steelpannetje en roer vervolgens de erythritol en vanille extract door de gesmolten boter. Voeg de amandelmeel, speculaaskruiden, bakpoeder en zout toe aan een mengkom en meng dit met een garde goed door elkaar. Klop dan het losgeklopte ei door het meel en voeg ten slotte de gesmolten boter toe. Gebruik een spatel om alles goed door elkaar te mengen.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm vervolgens van het deeg met de handen ca. 80 kleine bolletjes. Leg de helft op de bakplaat met bakpapier en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de kruidnoten na het bakken uit de oven en laat ze goed afkoelen.
  3. Bekleed de bakplaat nu met een nieuw vel bakpapier en verdeel de resterende bolletjes over het papier. Bak ook deze kruidnoten 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Als de kruidnoten zijn afgekoeld kun je aan de slag met het smelten van de chocolade. Voeg hiervoor de witte chocolade, melk chocolade en pure chocolade samen met 1 tl kokosolie toe aan een aparte hittebestendige kom. Zet een steelpan op het voor met een laagje water. Smelt de elke soort chocolade au-bain-marie.
  5. Bekleed een snijplank die in de koelkast past met een vel huishoudfolie. Leg de kruidnoten op een vork, doop ze in de chocolade en leg ze op de plank met huishoudfolie. Herhaal dit totdat alle kruidnoten omhuld zijn met chocolade.
  6. Plaats de plank met de kruidnoten in de koelkast, totdat de chocolade hard is geworden. Bewaar de kruidnoten in een afgesloten trommel in de koelkast.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 4 kruidnoten
  • Calorieën: 112
  • Vetten: 9,6
  • Koolhydraten: 2,0
  • Eiwitten: 2,9
Koolhydraatarme kruidnoten omhuld met chocolade.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*