Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme kruidnoten omhuld met chocolade.

Koolhydraatarme chocolade kruidnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 80 kruidnoten 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal

Kruidnoten

Chocolade


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden. Smelt de roomboter in een klein steelpannetje en roer vervolgens de erythritol en vanille extract door de gesmolten boter. Voeg de amandelmeel, speculaaskruiden, bakpoeder en zout toe aan een mengkom en meng dit met een garde goed door elkaar. Klop dan het losgeklopte ei door het meel en voeg ten slotte de gesmolten boter toe. Gebruik een spatel om alles goed door elkaar te mengen.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm vervolgens van het deeg met de handen ca. 80 kleine bolletjes. Leg de helft op de bakplaat met bakpapier en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de kruidnoten na het bakken uit de oven en laat ze goed afkoelen.
  3. Bekleed de bakplaat nu met een nieuw vel bakpapier en verdeel de resterende bolletjes over het papier. Bak ook deze kruidnoten 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Als de kruidnoten zijn afgekoeld kun je aan de slag met het smelten van de chocolade. Voeg hiervoor de witte chocolade, melk chocolade en pure chocolade samen met 1 tl kokosolie toe aan een aparte hittebestendige kom. Zet een steelpan op het voor met een laagje water. Smelt de elke soort chocolade au-bain-marie.
  5. Bekleed een snijplank die in de koelkast past met een vel huishoudfolie. Leg de kruidnoten op een vork, doop ze in de chocolade en leg ze op de plank met huishoudfolie. Herhaal dit totdat alle kruidnoten omhuld zijn met chocolade.
  6. Plaats de plank met de kruidnoten in de koelkast, totdat de chocolade hard is geworden. Bewaar de kruidnoten in een afgesloten trommel in de koelkast.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 4 kruidnoten
  • Calorieën: 112
  • Vetten: 9,6
  • Koolhydraten: 2,0
  • Eiwitten: 2,9