Chocoladecake met walnoten.

Koolhydraatarme chocoladecake

Chocolade liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je een heerlijke koolhydraatarme en glutenvrije chocoladecake. Deze heerlijke cake heeft iets weg van een zachte smeuïge brownie, maar dan met een cake structuur. De topping bestaat uit gehakte walnoten en past super goed bij de smaak en structuur van de cake. Kortom een heerlijke cake die je kunt serveren als snack bij een kopje koffie of thee.

Chocoladecake maken
Deze chocoladecake hebben we gemaakt van amandelmeel en gezoet met de natuurlijke zoetstof erythritol. Je kunt eventueel naar smaak meer of minder zoetstof toevoegen. Proef hiervoor even het beslag voor dat je de cake afbakt. Maak hem altijd iets zoeter, want tijdens het bakken wordt de zoetkracht nog iets minder. De walnoten zitten er in dit recept alleen bovenop, als een topping. Echter kun je er ook altijd voor kiezen om de stukjes walnoot door het beslag te roeren. Voor een extra chocolade touch kun je er ook nog chocoladestukjes door roeren.

Tips:
Met dit recept maak je een kleine cake, waar je ca. 10 plakken uit kunt halen. De cake kun je na het bakken in een afgesloten trommel in de koelkast bewaren of per plakje invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere cake recepten.

Print
Chocoladecake met walnoten.

Koolhydraatarme chocoladecake

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 10 plakjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg de amandelmeel, erythritol, cacaopoeder en bakpoeder toe aan een grote mengkom. Meng de inhoud van de kom met een garde goed door elkaar.
  2. Voeg nu de eieren, zachte roomkaas, gesmolten roomboter en vanille extract toe aan de kom met het meel en meng dit met een elektrische mixer goed door elkaar. Bekleed een kleine cakevorm (20 cm) met bakpapier en schenk het beslag in de vorm.
  3. Snijd de walnoten in kleine stukjes en strooi dit over het beslag. Bak de chocoladecake ca. 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Ze de deur van de oven op na het bakken en laat de cake op deze manier afkoelen.
  4. Snijd de cake in ca. 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel. Je kunt de cake ook invriezen.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/10)
  • Calorieën: 166
  • Vetten: 15,5
  • Koolhydraten: 1,1
  • Eiwitten: 4,4
Chocoladecake met walnoten.

49 Reacties

  1. De eerste keer dat ik hem gemaakt had vond ik het wat te droog. Nu voor de tweede keer een extra ei toegevoegd. Precies goed zo en de smaak is heerlijk!

    Reageer
  2. Heb een dubbele hoeveelheid gemaakt, daar nog amandel extract en oploskoffie en een snuf zoit aan toegevoegd. Dit in een ronde springvorm gestort en de walnoten erop gedaan. kan ik ook iets snoepen met de kerst. Super recept. Hartelijk dank daarvoor.

    Reageer
  3. Werkelijk te lekker! Bedankt voor dit geweldig recept. In deze tijd met kerst ben ik geneigd mee te doen met het lekkers die anderen eten, nu hoeft dat niet meer een struggle te zijn. Top! ☀️

    Reageer
  4. Heerlijke cake en ik doe er nog extra cacao nibs door 🙂 Maak hem vandaag voor de 2e keer

    Reageer
  5. Echt een heerlijke cake! Dank je wel voor het recept. Er vielen wel veel stukje walnoot af bij het snijden dus volgende keer doe ik de stukjes door het beslag. Ook heb ik iets meer bakpoeder gebruik. Het resultaat is een lekkere luchtige cake. Totaal niet droog maar precies goed!

    Reageer
  6. Toprecept! Zelfs als je niet alles precies kunt afwegen.

    Reageer
  7. Dag lowcarbchef,
    wat een heerlijk recept van de chocoladecake,
    ik bewaar een paar plakken in de koelkast ( het andere gedeelte gaat in de diepvries), in de koelkast krijgen de plakken na 1 à 2 dagen een wit beslag, kristalliseert er iets uit of is dit een schimmelvorming, herkent iemand dit ?
    Graag een reactie, alvast bedankt.

    Reageer
    • Hi Ingrid,

      Bedankt voor je vraag. Het kan zijn dat dit witte vlekjes zijn, door het koud worden van de cacao en boter. Net zo goed dat een chocolade reep witte plekken krijg als je het te warm of te koud bewaart. Ik durf dit niet met zekerheid te zeggen. Je kunt de plakjes altijd invriezen, zodat je zeker weet dat het vers is.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  8. Vandaag voor de tweede keer gemaakt : heerlijk van smaak. Mijn probleem : het blijft niet hoog, zakt in elkaar op een moment in de oven… Is er een oplossing ?

    Reageer
  9. Eindelijk een recept dat gelukt is met amandelmeel.
    Ik heb zelf iets meer bakpoeder toegevoegd 10 gram en een extra eetlepel erithritol toegevoegd.
    Heerlijk luchtig en met de smaak van de walnoten erbovenop…..een blijvertje.

    Reageer
  10. Heb de cake weer gemaakt vandaag, deze keer met stukjes pure chocolade er nog door heen en een klein beetje koekkruiden, ik vind de cake alleen zo droog. Iemand een tip om hem wat “kleffer” te krijgen?

    Reageer
  11. Hallo ,ik begrijp even iets niet
    De cake gaat in 10 plakken en per plak 1,1koolhydraten
    Ik heb een dubbele hoeveelheid gemaakt maar daar staat precies hetzelfde 1 plak 1,1 !?!?

    Reageer
  12. Heel makkelijk te maken. Ik heb er kleine cakejes van gemaakt en ik heb ze 30 minuten in de oven gezet.

    Reageer
  13. Kan ik ook olijfolie nemen ipv roomboter?? Of nog andere olie bv walnotenolie???

    Reageer
    • Hi Jaimy,

      Je kunt eventueel ook kokosolie gebruiken. Een andere olie raad ik niet aan, vanwege de sterke smaak.

      Reageer
  14. Wat een heerlijk recept! Sinds een paar weken kha aan het eten en ik voel me er goed bij. Wel mis ik mijn plakjes ontbijtkoek ontzettend. Deze cake heeft natuurijk een hele andere smaak, maar is echt een traktatie om af en toe te eten! Ontzettend blij met dit recept!

    Reageer
  15. 1 van de lekkerste cake die ik gemaakt heb tot nu toe.

    Heerlijk van genieten en me zoontje geniet ook mee haha

    Reageer
  16. Kan ik deze cake ook maken met griekse joyhurt ipv roomkaas ?

    Reageer
  17. Super lekker deze cake!
    Gisteren gemaakt voor het eerst! Heb er stukjes chocolade erdoor gedaan, heerlijk die bite! Wij hebben zonder nootjes gemaakt.

    Gister met beetje slagroom gegeten, en vandaag met plakjes aardbei erop ook erg lekker zo fris!!

    Bedankt voor wederom een heerlijk recept!!

    Reageer
  18. Heeeeeeeeeeerlijk!!! Als je niets zegt dan weten ze zelfs niet dat het zonder bloem is!
    Is zelfs helemaal niet droog! ik kijk al uit naar de andere desserten!!!

    Reageer
  19. Gister voor het eerst gemaakt
    Makkelijk te maken en hij is heerlijk, dank je wel voor het recept!!

    Reageer
  20. Heerlijke cake en makkelijk recept!!!

    Reageer
  21. Gemaakt heerlijk met mascarpone ipv roomkaas prima gelukt
    Snufje zout zie ik nergens wel gedaan
    Zo makkelijk

    Reageer
  22. Kortom heerlijk! Smaakt zo lekker. Een echte topper!

    Reageer
  23. Erg lekker qua smaak, wel wat droog, maar met een toefje slagroom erbij helemaal top. Jammer dat ie bij het afkoelen toch in elkaar is gezakt.
    Heb hem snel opgeborgen anders eet ik hem zo op.

    Reageer
  24. Echt een heerlijke cake.
    Als je de hoeveelheid verdubbeld…hoelang moet de cake dan in de oven?

    Reageer
  25. Ik wil deze cake maken met Stevia Kristal Sweet, hoeveel heb ik dan nodig?:)

    Reageer
    • Hi Denise,

      Je kunt het bijna 1 op 1 vervangen. Ik zou dan ca. 60 gr Steviala Kristal Sweet gebruiken.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
      • Hallo ,ik begrijp even iets niet
        De cake gaat in 10 plakken en per plak 1,1koolhydraten
        Ik heb een dubbele hoeveelheid gemaakt maar daar staat precies hetzelfde 1 plak 1,1 !?!?

        Reageer
        • Als je een dubbele hoeveelheid gebruikt, krijg je toch ook een dubbele hoeveelheid plakken? Dus aantal koolhydraten per plak blijft hetzelfde.

          Reageer
  26. Heerlijk heel makkelijk,luchtige niet zoete heerlijke cake

    Reageer
  27. Wat een GEWELDIGE cake en inderdaad supersnel gemaakt. Heerlijk ook door de touch met de walnoten! Wat ik miste, is informatie omtrent verzadigd vet, vezels, zout. Ik ben namelijk volop bezig met gezonder eten en koolhydraatarme producten passen daar prima bij. Ik zou het fijn vinden om daar iets meer over te horen. Bedankt alvast

    Reageer
  28. Super lekkere cake die super makkelijk te maken is. Deze ga ik zeker vaker maken 😊

    Reageer
  29. Heerlijk. Zeker geen droge cake! Zoonlief en vrienden vonden het ook heerlijk.

    Reageer
  30. Zeer makkelijk recept en superlekker Hier is het een blijver

    Reageer
  31. Net gebakken! Super goed gelukt en
    heel lekker!
    Dankjewel voor deze heerlijke koek!

    Reageer
  32. Hee Anne, wat leuk. Ik ga het zeker proberen.

    Reageer
  33. Erg lekker en zooo makkelijk te maken. Dank voor dit recept!!

    Reageer
  34. Hello people, het is me ook gelukt! Ik heb wel ipv amandelmeel-wat ik niet had! Kokosmeel gebruikt😋🥥.. ben benieuwd wat de reacties gaat zijn hier thuis.

    Reageer
  35. Heerlijk makkelijk recept super smaak

    Reageer
  36. Gister gemaakt, hij is heerlijk! Echt een aanrader ook niet moeilijk om te maken. Hoelang kan ik dit bewaren in een afgesloten bak in de koelkast?

    Reageer
  37. Deze vandaag gemaakt, hij is echt heerlijk! Perfect gelukt, die ga ik vaker maken!

    Reageer
    • Was deze zoet genoeg? Ook bakpapier nodig bij silicone vorm?

      Reageer
      • Is goed gelukt en goed van smaak. Door o.a. de smaak van pure cacao is deze niet als zoete cake te noemen, gelukkig daar was ik blij om.
        Er is geen bakpapier oid nodig in een siliconenvorm. Ik heb deze in een zgn. tulbandvorm gemaakt, helemaal een leuk gezicht.
        In het beslag heb ik een handvol (bevroren) blauwe en rode bessen gedaan, superlekkere variant waardoor je een twinkel in het chocoladedeeg proeft.

        Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*