Chocoladecake met walnoten.

Koolhydraatarme chocoladecake

Chocolade liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je een heerlijke koolhydraatarme en glutenvrije chocoladecake. Deze heerlijke cake heeft iets weg van een zachte smeuïge brownie, maar dan met een cake structuur. De topping bestaat uit gehakte walnoten en past super goed bij de smaak en structuur van de cake. Kortom een heerlijke cake die je kunt serveren als snack bij een kopje koffie of thee.

Chocoladecake maken
Deze chocoladecake hebben we gemaakt van amandelmeel en gezoet met de natuurlijke zoetstof erythritol. Je kunt eventueel naar smaak meer of minder zoetstof toevoegen. Proef hiervoor even het beslag voor dat je de cake afbakt. Maak hem altijd iets zoeter, want tijdens het bakken wordt de zoetkracht nog iets minder. De walnoten zitten er in dit recept alleen bovenop, als een topping. Echter kun je er ook altijd voor kiezen om de stukjes walnoot door het beslag te roeren. Voor een extra chocolade touch kun je er ook nog chocoladestukjes door roeren.

Tips:
Met dit recept maak je een kleine cake, waar je ca. 10 plakken uit kunt halen. De cake kun je na het bakken in een afgesloten trommel in de koelkast bewaren of per plakje invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere cake recepten.

Print
Chocoladecake met walnoten.

Koolhydraatarme chocoladecake

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 10 plakjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg de amandelmeel, erythritol, cacaopoeder en bakpoeder toe aan een grote mengkom. Meng de inhoud van de kom met een garde goed door elkaar.
  2. Voeg nu de eieren, zachte roomkaas, gesmolten roomboter en vanille extract toe aan de kom met het meel en meng dit met een elektrische mixer goed door elkaar. Bekleed een kleine cakevorm (20 cm) met bakpapier en schenk het beslag in de vorm.
  3. Snijd de walnoten in kleine stukjes en strooi dit over het beslag. Bak de chocoladecake ca. 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Ze de deur van de oven op na het bakken en laat de cake op deze manier afkoelen.
  4. Snijd de cake in ca. 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel. Je kunt de cake ook invriezen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/10)
  • Calorieën: 166
  • Vetten: 15,5
  • Koolhydraten: 1,1
  • Eiwitten: 4,4
Chocoladecake met walnoten.

33 Reacties

  1. Deze vandaag gemaakt, hij is echt heerlijk! Perfect gelukt, die ga ik vaker maken!

    • Was deze zoet genoeg? Ook bakpapier nodig bij silicone vorm?

      • Is goed gelukt en goed van smaak. Door o.a. de smaak van pure cacao is deze niet als zoete cake te noemen, gelukkig daar was ik blij om.
        Er is geen bakpapier oid nodig in een siliconenvorm. Ik heb deze in een zgn. tulbandvorm gemaakt, helemaal een leuk gezicht.
        In het beslag heb ik een handvol (bevroren) blauwe en rode bessen gedaan, superlekkere variant waardoor je een twinkel in het chocoladedeeg proeft.

  2. Gister gemaakt, hij is heerlijk! Echt een aanrader ook niet moeilijk om te maken. Hoelang kan ik dit bewaren in een afgesloten bak in de koelkast?

  3. Heerlijk makkelijk recept super smaak

  4. Hello people, het is me ook gelukt! Ik heb wel ipv amandelmeel-wat ik niet had! Kokosmeel gebruikt😋🥥.. ben benieuwd wat de reacties gaat zijn hier thuis.

  5. Erg lekker en zooo makkelijk te maken. Dank voor dit recept!!

  6. Hee Anne, wat leuk. Ik ga het zeker proberen.

  7. Net gebakken! Super goed gelukt en
    heel lekker!
    Dankjewel voor deze heerlijke koek!

  8. Zeer makkelijk recept en superlekker Hier is het een blijver

  9. Heerlijk. Zeker geen droge cake! Zoonlief en vrienden vonden het ook heerlijk.

  10. Super lekkere cake die super makkelijk te maken is. Deze ga ik zeker vaker maken 😊

  11. Wat een GEWELDIGE cake en inderdaad supersnel gemaakt. Heerlijk ook door de touch met de walnoten! Wat ik miste, is informatie omtrent verzadigd vet, vezels, zout. Ik ben namelijk volop bezig met gezonder eten en koolhydraatarme producten passen daar prima bij. Ik zou het fijn vinden om daar iets meer over te horen. Bedankt alvast

    • Hi Loes,

      Leuk om te horen! Ik zal dit in de toekomst bij nieuwe recepten erbij zetten :). Bedankt voor de feedback.

      Groet,

      Quint

  12. Heerlijk heel makkelijk,luchtige niet zoete heerlijke cake

  13. Ik wil deze cake maken met Stevia Kristal Sweet, hoeveel heb ik dan nodig?:)

    • Hi Denise,

      Je kunt het bijna 1 op 1 vervangen. Ik zou dan ca. 60 gr Steviala Kristal Sweet gebruiken.

      Groetjes,

      Quint

  14. Echt een heerlijke cake.
    Als je de hoeveelheid verdubbeld…hoelang moet de cake dan in de oven?

  15. Erg lekker qua smaak, wel wat droog, maar met een toefje slagroom erbij helemaal top. Jammer dat ie bij het afkoelen toch in elkaar is gezakt.
    Heb hem snel opgeborgen anders eet ik hem zo op.

  16. Kortom heerlijk! Smaakt zo lekker. Een echte topper!

  17. Gemaakt heerlijk met mascarpone ipv roomkaas prima gelukt
    Snufje zout zie ik nergens wel gedaan
    Zo makkelijk

  18. Heerlijke cake en makkelijk recept!!!

  19. Gister voor het eerst gemaakt
    Makkelijk te maken en hij is heerlijk, dank je wel voor het recept!!

  20. Heeeeeeeeeeerlijk!!! Als je niets zegt dan weten ze zelfs niet dat het zonder bloem is!
    Is zelfs helemaal niet droog! ik kijk al uit naar de andere desserten!!!

  21. Super lekker deze cake!
    Gisteren gemaakt voor het eerst! Heb er stukjes chocolade erdoor gedaan, heerlijk die bite! Wij hebben zonder nootjes gemaakt.

    Gister met beetje slagroom gegeten, en vandaag met plakjes aardbei erop ook erg lekker zo fris!!

    Bedankt voor wederom een heerlijk recept!!

  22. Kan ik deze cake ook maken met griekse joyhurt ipv roomkaas ?

    • Hi Carthy,

      Dat kan zeker, de cake wordt dan wel iets ‘natter’.

      Groetjes,

      Quint

  23. 1 van de lekkerste cake die ik gemaakt heb tot nu toe.

    Heerlijk van genieten en me zoontje geniet ook mee haha

  24. Wat een heerlijk recept! Sinds een paar weken kha aan het eten en ik voel me er goed bij. Wel mis ik mijn plakjes ontbijtkoek ontzettend. Deze cake heeft natuurijk een hele andere smaak, maar is echt een traktatie om af en toe te eten! Ontzettend blij met dit recept!

  25. Kan ik ook olijfolie nemen ipv roomboter?? Of nog andere olie bv walnotenolie???

    • Hi Jaimy,

      Je kunt eventueel ook kokosolie gebruiken. Een andere olie raad ik niet aan, vanwege de sterke smaak.

  26. Heel makkelijk te maken. Ik heb er kleine cakejes van gemaakt en ik heb ze 30 minuten in de oven gezet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*