Chocoladecake met walnoten.

Koolhydraatarme chocoladecake

Chocolade liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je een heerlijke koolhydraatarme en glutenvrije chocoladecake. Deze heerlijke cake heeft iets weg van een zachte smeuïge brownie, maar dan met een cake structuur. De topping bestaat uit gehakte walnoten en past super goed bij de smaak en structuur van de cake. Kortom een heerlijke cake die je kunt serveren als snack bij een kopje koffie of thee.

Chocoladecake maken
Deze chocoladecake hebben we gemaakt van amandelmeel en gezoet met de natuurlijke zoetstof erythritol. Je kunt eventueel naar smaak meer of minder zoetstof toevoegen. Proef hiervoor even het beslag voor dat je de cake afbakt. Maak hem altijd iets zoeter, want tijdens het bakken wordt de zoetkracht nog iets minder. De walnoten zitten er in dit recept alleen bovenop, als een topping. Echter kun je er ook altijd voor kiezen om de stukjes walnoot door het beslag te roeren. Voor een extra chocolade touch kun je er ook nog chocoladestukjes door roeren.

Tips:
Met dit recept maak je een kleine cake, waar je ca. 10 plakken uit kunt halen. De cake kun je na het bakken in een afgesloten trommel in de koelkast bewaren of per plakje invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere cake recepten.

Print
Chocoladecake met walnoten.

Koolhydraatarme chocoladecake

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 10 plakjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg de amandelmeel, erythritol, cacaopoeder en bakpoeder toe aan een grote mengkom. Meng de inhoud van de kom met een garde goed door elkaar.
  2. Voeg nu de eieren, zachte roomkaas, gesmolten roomboter en vanille extract toe aan de kom met het meel en meng dit met een elektrische mixer goed door elkaar. Bekleed een kleine cakevorm (20 cm) met bakpapier en schenk het beslag in de vorm.
  3. Snijd de walnoten in kleine stukjes en strooi dit over het beslag. Bak de chocoladecake ca. 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Ze de deur van de oven op na het bakken en laat de cake op deze manier afkoelen.
  4. Snijd de cake in ca. 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel. Je kunt de cake ook invriezen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/10)
  • Calorieën: 166
  • Vetten: 15,5
  • Koolhydraten: 1,1
  • Eiwitten: 4,4
Chocoladecake met walnoten.

5 Reacties

  1. Deze vandaag gemaakt, hij is echt heerlijk! Perfect gelukt, die ga ik vaker maken!

  2. Gister gemaakt, hij is heerlijk! Echt een aanrader ook niet moeilijk om te maken. Hoelang kan ik dit bewaren in een afgesloten bak in de koelkast?

  3. Heerlijk makkelijk recept super smaak

  4. Hello people, het is me ook gelukt! Ik heb wel ipv amandelmeel-wat ik niet had! Kokosmeel gebruikt😋🥥.. ben benieuwd wat de reacties gaat zijn hier thuis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*