Chocoladecake met walnoten.

Koolhydraatarme chocoladecake

Chocolade liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je een heerlijke koolhydraatarme en glutenvrije chocoladecake. Deze heerlijke cake heeft iets weg van een zachte smeuïge brownie, maar dan met een cake structuur. De topping bestaat uit gehakte walnoten en past super goed bij de smaak en structuur van de cake. Kortom een heerlijke cake die je kunt serveren als snack bij een kopje koffie of thee.

Chocoladecake maken
Deze chocoladecake hebben we gemaakt van amandelmeel en gezoet met de natuurlijke zoetstof erythritol. Je kunt eventueel naar smaak meer of minder zoetstof toevoegen. Proef hiervoor even het beslag voor dat je de cake afbakt. Maak hem altijd iets zoeter, want tijdens het bakken wordt de zoetkracht nog iets minder. De walnoten zitten er in dit recept alleen bovenop, als een topping. Echter kun je er ook altijd voor kiezen om de stukjes walnoot door het beslag te roeren. Voor een extra chocolade touch kun je er ook nog chocoladestukjes door roeren.

Tips:
Met dit recept maak je een kleine cake, waar je ca. 10 plakken uit kunt halen. De cake kun je na het bakken in een afgesloten trommel in de koelkast bewaren of per plakje invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere cake recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chocoladecake met walnoten.

Koolhydraatarme chocoladecake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 39 review(s)
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 10 plakjes 1x
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg de amandelmeel, erythritol, cacaopoeder en bakpoeder toe aan een grote mengkom. Meng de inhoud van de kom met een garde goed door elkaar.
  2. Voeg nu de eieren, zachte roomkaas, gesmolten roomboter en vanille extract toe aan de kom met het meel en meng dit met een elektrische mixer goed door elkaar. Bekleed een kleine cakevorm (20 cm) met bakpapier en schenk het beslag in de vorm.
  3. Snijd de walnoten in kleine stukjes en strooi dit over het beslag. Bak de chocoladecake ca. 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Ze de deur van de oven op na het bakken en laat de cake op deze manier afkoelen.
  4. Snijd de cake in ca. 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel. Je kunt de cake ook invriezen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/10)
  • Calorieën: 166
  • Vetten: 15,5
  • Koolhydraten: 1,1
  • Eiwitten: 4,4
Chocoladecake met walnoten.

65 Reacties

  1. wauw deze chocolade cake is super lekker ,zeker voor herhaling






    Reageer
  2. Zeer goed recept lekkere cake geworden!






    Reageer
  3. door zwangerschapsdiabetes mag ik momenteel helemaal geen toegevoegde suiker. Nu ben ik geen echte snoepert maar 2 verjaardagen van mijn dochter niets mogen pakken, vond ik toch een uitdaging. ik heb deze ecake gemaakt voor mijzelf en wat heb ik genoten. even een keertje weer iets lekkers eten. dank je wel voor dit recept.

    Reageer
  4. Annemieke Coolen

    Vandaag gemaakt en gewoon NIET lekker. Ik snap er niks van! Zou heb kunnen komen doordat ik Blooker cacao gebruik en mijn roomboter ongezouten is? Het is echt zó bitter! Jammer. Had me er erg op verheugd… 😞

    Reageer
  5. Nog een geweldige recept.
    Wat een heerlijke taart zeg. Super lekker.
    Bedankt voor het recept.






    Reageer
  6. Wow! Wat is ie lekker zeg. Hij is meteen de eerste keer perfect gelukt. Ik heb de dubbele hoeveelheid genomen en een normaal cakeblik. Met een gezin van 5, was ie met 3 dagen op.






    Reageer
  7. Erg lekker!!
    Ik doe er inderdaad nog wat stukjes 85% chocola in (25 g), iets minder amandelmeel (160 g) en kokosmeel (25 gram) en nog ca. 1,5 eetlepel gebroken lijnzaad.
    Toprecept en heerlijk snel klaar. Ik gebruik een muffinvorm.






    Reageer
  8. Al een aantal keer gemaakt! Super makkelijk en heel erg lekker! Top recept!!






    Reageer
  9. Ik heb hem vandaag gemaakt met 30 gram keto chocolade stukjes en hij is werkelijk zalig! Ik heb hem omgerekend naar 1,5 keer beslag zodat hij in mijn grote cakeblik pastte, helemaal prima! Alleen jammer dat mijn cake ondanks het exact opvolgen van de beschrijving én het exact uitrekenen van de ingredienten toch inzakte na het bakken. Doet niet af aan de smaak, maar ik vraag me wel af of iemand tips heeft om dit te voorkomen? Eerst de eiwitten een beetje stijf kloppen? De boter niet geheel smelten? En ik wil deze ook eens proberen met kokosmeel, kan ik dezelfde verhouding met amandelmeel aanhouden?

    Reageer
  10. Zo heerlijk! De eerste cake heb ik walnoten en gember erin gedaan. De tweede cake staat nu
    in de oven met amandelen erin en cranberries. Ben benieuwd of tie net zo lekker is als de eerste cake, want die was super (met stevia 25 of 30 druppels). Ik krijg bezoek met kinderen
    die houden misschien niet van gember. O, ik deed er ook een geprakte banaan in en 150 gr.
    amandelmeel, ook iets meer boter natuurlijk
    Zo lekker!! Nelleke.






    Reageer
  11. Super lekker recept. Ik maak er muffins van, voeg soms wat blauwe bessen toe ah deeg, gebruik cocosolie en rauwe cacao. Snijdt de muffins door de helft en vries ze in. Echt mijn redding in geval van lekkere trek.

    Reageer
  12. heerlijke, luchtige cake en heel makkelijk te maken, zoals al jullie recepten

    Reageer
  13. Lekkere cake!






    Reageer
  14. Makkelijk recept, heel goed resultaat erg luchtige cake. Totaal niet droog. Beetje zout toegevoegd, voor de roomkaas monchou gebruikt en nog 100 gram huttekase extra. Aantal plakjes in de vriezer gedaan. Bedankt weer voor een top recept.






    Reageer
  15. Lekkere cake! ik heb er ook nog geraspte cocos doorheen geroerd. Als je van cocos houdt, ook erg geslaagd. Met een dot slagroom (zelf geklopt met wat Erytrithol) helemaal luxe.






    Reageer
  16. De eerste keer dat ik hem gemaakt had vond ik het wat te droog. Nu voor de tweede keer een extra ei toegevoegd. Precies goed zo en de smaak is heerlijk!






    Reageer
  17. Heb een dubbele hoeveelheid gemaakt, daar nog amandel extract en oploskoffie en een snuf zoit aan toegevoegd. Dit in een ronde springvorm gestort en de walnoten erop gedaan. kan ik ook iets snoepen met de kerst. Super recept. Hartelijk dank daarvoor.






    Reageer
  18. Werkelijk te lekker! Bedankt voor dit geweldig recept. In deze tijd met kerst ben ik geneigd mee te doen met het lekkers die anderen eten, nu hoeft dat niet meer een struggle te zijn. Top! ☀️






    Reageer
  19. Heerlijke cake en ik doe er nog extra cacao nibs door 🙂 Maak hem vandaag voor de 2e keer






    Reageer
  20. Echt een heerlijke cake! Dank je wel voor het recept. Er vielen wel veel stukje walnoot af bij het snijden dus volgende keer doe ik de stukjes door het beslag. Ook heb ik iets meer bakpoeder gebruik. Het resultaat is een lekkere luchtige cake. Totaal niet droog maar precies goed!






    Reageer
  21. Toprecept! Zelfs als je niet alles precies kunt afwegen.






    Reageer
  22. Dag lowcarbchef,
    wat een heerlijk recept van de chocoladecake,
    ik bewaar een paar plakken in de koelkast ( het andere gedeelte gaat in de diepvries), in de koelkast krijgen de plakken na 1 à 2 dagen een wit beslag, kristalliseert er iets uit of is dit een schimmelvorming, herkent iemand dit ?
    Graag een reactie, alvast bedankt.

    Reageer
    • Hi Ingrid,

      Bedankt voor je vraag. Het kan zijn dat dit witte vlekjes zijn, door het koud worden van de cacao en boter. Net zo goed dat een chocolade reep witte plekken krijg als je het te warm of te koud bewaart. Ik durf dit niet met zekerheid te zeggen. Je kunt de plakjes altijd invriezen, zodat je zeker weet dat het vers is.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  23. Vandaag voor de tweede keer gemaakt : heerlijk van smaak. Mijn probleem : het blijft niet hoog, zakt in elkaar op een moment in de oven… Is er een oplossing ?

    Reageer
  24. Eindelijk een recept dat gelukt is met amandelmeel.
    Ik heb zelf iets meer bakpoeder toegevoegd 10 gram en een extra eetlepel erithritol toegevoegd.
    Heerlijk luchtig en met de smaak van de walnoten erbovenop…..een blijvertje.






    Reageer
  25. Heb de cake weer gemaakt vandaag, deze keer met stukjes pure chocolade er nog door heen en een klein beetje koekkruiden, ik vind de cake alleen zo droog. Iemand een tip om hem wat “kleffer” te krijgen?






    Reageer
  26. Hallo ,ik begrijp even iets niet
    De cake gaat in 10 plakken en per plak 1,1koolhydraten
    Ik heb een dubbele hoeveelheid gemaakt maar daar staat precies hetzelfde 1 plak 1,1 !?!?






    Reageer
  27. Heel makkelijk te maken. Ik heb er kleine cakejes van gemaakt en ik heb ze 30 minuten in de oven gezet.






    Reageer
  28. Kan ik ook olijfolie nemen ipv roomboter?? Of nog andere olie bv walnotenolie???

    Reageer
  29. Wat een heerlijk recept! Sinds een paar weken kha aan het eten en ik voel me er goed bij. Wel mis ik mijn plakjes ontbijtkoek ontzettend. Deze cake heeft natuurijk een hele andere smaak, maar is echt een traktatie om af en toe te eten! Ontzettend blij met dit recept!






    Reageer
  30. 1 van de lekkerste cake die ik gemaakt heb tot nu toe.

    Heerlijk van genieten en me zoontje geniet ook mee haha

    Reageer
  31. Kan ik deze cake ook maken met griekse joyhurt ipv roomkaas ?

    Reageer
  32. Super lekker deze cake!
    Gisteren gemaakt voor het eerst! Heb er stukjes chocolade erdoor gedaan, heerlijk die bite! Wij hebben zonder nootjes gemaakt.

    Gister met beetje slagroom gegeten, en vandaag met plakjes aardbei erop ook erg lekker zo fris!!

    Bedankt voor wederom een heerlijk recept!!

    Reageer
  33. Heeeeeeeeeeerlijk!!! Als je niets zegt dan weten ze zelfs niet dat het zonder bloem is!
    Is zelfs helemaal niet droog! ik kijk al uit naar de andere desserten!!!






    Reageer
  34. Gister voor het eerst gemaakt
    Makkelijk te maken en hij is heerlijk, dank je wel voor het recept!!






    Reageer
  35. Heerlijke cake en makkelijk recept!!!






    Reageer
  36. Gemaakt heerlijk met mascarpone ipv roomkaas prima gelukt
    Snufje zout zie ik nergens wel gedaan
    Zo makkelijk






    Reageer
  37. Kortom heerlijk! Smaakt zo lekker. Een echte topper!






    Reageer
  38. Erg lekker qua smaak, wel wat droog, maar met een toefje slagroom erbij helemaal top. Jammer dat ie bij het afkoelen toch in elkaar is gezakt.
    Heb hem snel opgeborgen anders eet ik hem zo op.

    Reageer
  39. Echt een heerlijke cake.
    Als je de hoeveelheid verdubbeld…hoelang moet de cake dan in de oven?

    Reageer
  40. Ik wil deze cake maken met Stevia Kristal Sweet, hoeveel heb ik dan nodig?:)

    Reageer
    • Hi Denise,

      Je kunt het bijna 1 op 1 vervangen. Ik zou dan ca. 60 gr Steviala Kristal Sweet gebruiken.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
      • Hallo ,ik begrijp even iets niet
        De cake gaat in 10 plakken en per plak 1,1koolhydraten
        Ik heb een dubbele hoeveelheid gemaakt maar daar staat precies hetzelfde 1 plak 1,1 !?!?






        Reageer
        • Als je een dubbele hoeveelheid gebruikt, krijg je toch ook een dubbele hoeveelheid plakken? Dus aantal koolhydraten per plak blijft hetzelfde.

          Reageer
  41. Heerlijk heel makkelijk,luchtige niet zoete heerlijke cake






    Reageer
  42. Wat een GEWELDIGE cake en inderdaad supersnel gemaakt. Heerlijk ook door de touch met de walnoten! Wat ik miste, is informatie omtrent verzadigd vet, vezels, zout. Ik ben namelijk volop bezig met gezonder eten en koolhydraatarme producten passen daar prima bij. Ik zou het fijn vinden om daar iets meer over te horen. Bedankt alvast

    Reageer
  43. Super lekkere cake die super makkelijk te maken is. Deze ga ik zeker vaker maken 😊






    Reageer
  44. Heerlijk. Zeker geen droge cake! Zoonlief en vrienden vonden het ook heerlijk.






    Reageer
  45. Zeer makkelijk recept en superlekker Hier is het een blijver






    Reageer
  46. Net gebakken! Super goed gelukt en
    heel lekker!
    Dankjewel voor deze heerlijke koek!






    Reageer
  47. Hee Anne, wat leuk. Ik ga het zeker proberen.

    Reageer
  48. Erg lekker en zooo makkelijk te maken. Dank voor dit recept!!






    Reageer
  49. Hello people, het is me ook gelukt! Ik heb wel ipv amandelmeel-wat ik niet had! Kokosmeel gebruikt😋🥥.. ben benieuwd wat de reacties gaat zijn hier thuis.

    Reageer
  50. Heerlijk makkelijk recept super smaak






    Reageer
  51. Gister gemaakt, hij is heerlijk! Echt een aanrader ook niet moeilijk om te maken. Hoelang kan ik dit bewaren in een afgesloten bak in de koelkast?






    Reageer
  52. Deze vandaag gemaakt, hij is echt heerlijk! Perfect gelukt, die ga ik vaker maken!






    Reageer
    • Was deze zoet genoeg? Ook bakpapier nodig bij silicone vorm?

      Reageer
      • Is goed gelukt en goed van smaak. Door o.a. de smaak van pure cacao is deze niet als zoete cake te noemen, gelukkig daar was ik blij om.
        Er is geen bakpapier oid nodig in een siliconenvorm. Ik heb deze in een zgn. tulbandvorm gemaakt, helemaal een leuk gezicht.
        In het beslag heb ik een handvol (bevroren) blauwe en rode bessen gedaan, superlekkere variant waardoor je een twinkel in het chocoladedeeg proeft.






        Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*