Koolhydraatarme chocolademelk met noten en chocolade.

Koolhydraatarme chocolademelk

Het is weer tijd voor warme chocolademelk! Vroeger stond er rond deze tijd bij ons thuis altijd een pak Chocomel 0% in de kast. Deze chocolademelk bevat geen toegevoegd suiker en is gezoet met zoetstoffen. Nu ik een iets strenger koolhydraatarm dieet volg, mag ik dit niet meer drinken. Ik heb daarom vandaag zelf koolhydraatarme chocolademelk gemaakt van amandelmelk! De structuur en smaak van deze zelfgemaakte chocolademelk komt dicht in de buurt van de Chocomel 0%. Het enige verschil is de chocoladesmaak. De zelfgemaakte chocolademelk heeft een pure chocoladesmaak i.p.v. een melk chocoladesmaak. Al met al is het met 2,7 gr koolhydraten per glas een waardige koolhydraatarme vervanger van de enige echte Chocomel.

Tips:
Het geheim van deze chocolademelk is het natuurlijke verdikkingsmiddel xanthaangom. Dit verdikkingsmiddel geeft de chocolademelk een lobbige structuur en een rijke smaak. Je kunt de xanthaangom eventueel vervangen door dezelfde hoeveelheid arrowroot. Het is ook mogelijk om het verdikkingsmiddel helemaal weg te laten, maar dan krijg je een waterige chocolademelk. Serveer de chocolademelk eventueel met een toefje slagroom en een stukje gevuld speculaas! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Print
Koolhydraatarme chocolademelk met noten en chocolade.

Koolhydraatarme chocolademelk

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 2 glazen 1x
  • Categorie: Snack, Dessert
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

  • 480 ml ongezoete amandelmelk of kokosmelk (alpro)
  • 40 ml slagroom
  • 24 el cacaopoeder
  • snufje zout
  • 1 tl vanilla aroma
  • 4 el erythritol
  • 1/4 tl xanthaangom of arrowroot
  • 2 el water

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een blender de amandelmelk, slagroom, cacaopoeder, vanille aroma, erythritol en zout. Schenk de chocolademelk in een steelpannetje en plaats het pannetje boven een laag vuur.
  2. Meng vervolgens in een klein kommetje de xanthaangom en water. Voeg het mengsel toe aan de chocolademelk en kook dit al roerend mee totdat de chocolademelk is ingedikt. Schenk de chocolademelk in twee glazen en serveer warm of koud.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 glas
  • Calorieën: 157
  • Vetten: 12,8
  • Koolhydraten: 2,7
  • Eiwitten: 4,8

7 Reacties

  1. Heerlijk! Door de xanthaangom wordt de chocolademelk iets dikker, niet zo waterig. Ik doe er iets meer slagroom in, wordt het meer smeuïger.

    Reageer
  2. Heerlijke chocolademelk! Ik gebruik zelf geen xanthaangom, vind de smaak al goed genoeg.

    Reageer
  3. Zalige chocolademelk! Ideaal bij een zoete trek met zeer weinig koolhydraten. Vraag mij enkel af of die xanthaangom noodzakelijk is?

    Reageer
  4. Lekkerrrrr

    Reageer
  5. Super lekker, met een toefje slagroom het perfecte tussendoortje op koude (winter)dagen want het vult ook goed

    Reageer
  6. Echt heel lekker! Lekkere volle chocomelk!

    Reageer
  7. Smaakt heerlijk

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*