Chocoladepudding met slagroom.

Koolhydraatarme chocoladepudding

Op zoek naar een lekker en makkelijk dessert voor de feestdagen? Dan zit je met deze klassieke chocoladepudding goed! De pudding is fluweelzacht en romig van smaak. Je kunt de pudding serveren in kleine (ramekin) schaaltjes of zoals op de foto in een tulbandvorm. Wij hebben gekozen voor de tulband, omdat hij er dan net even feestelijker uit ziet. Je kunt hem dan op tafel aansnijden en serveren, perfect voor de feestdagen!

Chocoladepudding maken

Deze koolhydraatarme chocoladepudding is supermakkelijk om te maken. Een klassieke pudding kun je op 2 manieren maken; met gelatine of maïzena. Wij hebben gekozen voor de variant met gelatine, omdat maïzena te veel koolhydraten bevat. We maken de pudding lekker romig door slagroom te gebruiken. Verder voegen we een beetje Alpro Mild & Creamy (plantaardige yoghurt) toe, zodat de pudding niet te machtig wordt. Je kunt dit ook vervangen door volle yoghurt of kwark. Verder voegen we geen cacaopoeder toe, maar echte pure chocolade (zonder suiker). De combinatie van pure chocolade en slagroom geeft de pudding een heerlijke melkchocolade smaak. De pudding zoeten we met erythritol-poeder. Dit is fijngemalen erythritol en lost ook goed op in koude vloeistoffen.

Tips
Omdat de chocoladepudding best machtig is, kun je de tulband in 6 stukken verdelen. Mocht je toch liever glaasjes vullen, dan zou je qua hoeveelheden 4 tot 6 glaasjes kunnen vullen om het er mooi uit te laten zien. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere kerst en dessert recepten.

Print
Chocoladepudding met slagroom.

Koolhydraatarme chocoladepudding

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 385
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Dessert

Schaal

Ingrediënten

  • 5 gelatineblaadjes
  • 250 ml slagroom
  • 50 gr erythritol poeder
  • 150 ml Alpro Mild&Creamy no sugars
  • 100 gr pure chocolade melties

Topping

  • 100 ml slagroom
  • 25 gr erythritol poeder
  • 20 gr pure chocolade melties

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water. Verwarm ondertussen in een steelpan de slagroom, erythritol-poeder en Mild & Creamy. Verhit de slagroom ongeveer 10 minuten, totdat de suiker goed is opgelost.
  2. Haal de pan van het vuur en knijp de gelatineblaadjes uit. Roer de gelatine door de hete slagroom, totdat het volledig is opgelost. Voeg vervolgens de chocolade melties toe en roer, totdat de chocolade is gesmolten en gemengd met de room.
  3. Vet een puddingvorm of tulband of gebruik kleine ramekin schaaltjes.  Schenk het chocolademengsel in de vorm of schaaltjes en dek af met vershoudfolie. Zet de pudding een nachtje of minimaal 6 uur in de koelkast.
  4. Klop voor het serveren van de pudding de slagroom voor de topping stijf en voeg op het eind de erythritol-poeder toe. Schep de slagroom in een spuitzak en leg even in de koelkast.
  5. Schaaf met een scherp mes wat chocolade van de dark melties af. Het is ook mogelijk om krullen te maken. Smelt hiervoor melties en smeer dit op een snijplank. Zet in de koelkast en schraap daarna met een scherp mes de chocolade in mooie krullen.
  6. Haal de pudding uit de koelkast en garneer met de slagroom en chocolade. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 schaaltje of stukje (1/6)
  • Calorieën: 299
  • Vetten: 28,3
  • Koolhydraten: 2,8
  • Vezels: 8,7
  • Eiwitten: 3,7

 

Chocoladepudding met slagroom.

1 reactie

  1. Als grote puddingfan kwam dit recept als geschenk uit de hemel
    ik vond hem wel heel erg stijf, Ik heb 4 blaadjes gelatine gebruikt ipv 5 maar wellicht dat 3 of zelfs 2 genoeg zijn voor een stevige pudding.
    Ik gebruikte Cereal pure chocolade ipv melties
    Verder heb ik Griekse yoghurt gebruikt maar daar zou ik graag n alternatief voor vinden want het zuurtje hoort niet in n chocoladepudding.
    Is kokosmelk een verantwoorde vervanger of raden jullie iets anders aan?
    Ik ga hem zeker vaker maken!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*