Slagroomsoesjes met chocolade.

Koolhydraatarme chocoladesoesjes

Op zoek naar iets lekkers voor bij de koffie of thee? Slagroomsoesjes zijn altijd een goed idee! In dit recept geven we de soesjes een laagje chocolade. Zo maak je eigenlijk een soort mini bossche bollen ofwel chocoladesoesjes! Het soezendeeg maken we van opgeklopt eiwit, hierdoor zijn de soesjes koolhydraatarm en glutenvrij. Verder gebruiken we fijngemalen erythritol als zoetstof en chocolade druppels van Steviala. Kortom een heerlijke keto-friendly snack!

Koolhydraatarme soesjes maken

Het soezendeeg maakt dit recept uniek. Het deeg maken we niet van bloem, maar van opgeklopt eiwit. Veel makkelijker om te maken en ook nog eens koolhydraatarm en glutenvrij. Het is eigenlijk een soort meringue die je afbakt in de oven. Alleen bevat deze meringue geen suiker, waardoor de bolletjes zacht blijven. Hierdoor kun je ze gemakkelijk vullen met slagroom. Het deeg en de slagroom zoeten we met erythritol poedersuiker. Dit lost goed op, zodat je geen korreltjes in je beslag of slagroom krijgt. De soesjes maak je af met een heerlijke romige chocoladelaag. Hiervoor gebruiken we chocolade melties van Steviala. Je kunt kiezen voor melk of puur.

Tips
De soesjes kunnen na het bakken iets instorten. Schrik niet, want als je de soesjes vult met slagroom worden ze weer mooi rond. Om de soesjes te vormen en te vullen heb je een slagroomspuit nodig. Verder is het handig om het eiwit en de slagrom op te kloppen met een elektrische mixer, dit gaat sneller dan een garde. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk ook onze andere snack en dessert recepten!

Print
Slagroomsoesjes met chocolade.

Koolhydraatarme chocoladesoesjes

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 24 soesjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Soesjes

Slagroomvulling

Topping


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm een heteluchtoven voor op 160 °C. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier. Pak nu twee kommen en splits daarin de eieren. Het eiwit in de ene en de dooiers in de andere. Voor dit recept heb je alleen de eiwitten nodig.
  2. Voeg de vanille extract, bakpoeder, zout en de ery-poeder toe aan de kom met de eiwitten. Pak nu een elektrische mixer en klop de eiwitten stijf.
  3. Schep de opgeklopte eiwit in een grote spuitzak en knip het puntje eraf. Spuit nu 24 bolletjes op de bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de soesjes 15-18 minuten af in de voorverwarmde oven.
  4. Houd de oven goed in de gaten, want de soesjes kunnen gemakkelijk verbranden. Als ze goudbruin gekleurd zijn, zijn ze klaar. Laat de soesjes buiten de oven volledig afkoelen. Ze storten iets in, maar dit maakt niet uit, want je vult ze later op met de opgeklopte slagroom.
  5. Klop ondertussen de slagroom stijf. Voeg hiervoor koude slagroom, samen met ery-poeder, mascarpone en vanille extract toe aan een kom. Klop met een elektrische mixer op, totdat er pieken ontstaan.
  6. Schep de slagroom in een spuitzak en leg deze even in de koelkast, totdat de soesjes klaar zijn. Prik als de soesjes zijn gebakken en afgekoeld met een klein mesje in elk soesje aan de onderkant een gaatje.
  7. Zet de spuitmond in het gaatje en vul elk soesje met slagroom. Leg de plaat met gevulde soesjes even in de koelkast.
  8. Smelt de chocolade druppels samen met een beetje kokosolie volgens de au-bain-marie methode. Vul een laagje water in een pan en breng dit aan de kook. Doe de chocolade en kokosolie in een hittebestendige kom en zet deze op de pan. Laat de chocolade al roerend smelten.
  9. Haal de soesjes uit de koelkast en dip elk soesje in de gesmolten chocolade. Leg de soesjes op een plaat bekleed met bakpapier en laat daarna de chocolade 30 minuten in de koelkast hard worden.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 soesje
  • Calorieën: 63
  • Vetten: 5,8
  • Koolhydraten: 0,5
  • Vezels: 1,8
  • Eiwitten: 1,5

 

Slagroomsoesjes met chocolade.

6 Reacties

  1. Myra van der Linde

    Lijkt me heerlijk. Hoe groot moet dat bolletje in stap 3 zijn? Worden ze vanzelf hol? Nog nooit soesjes gemaakt, vandaar… 😊

    Reageer
    • Hi Myra,

      Als je van het opgeklopte eiwit 24 evengrote soesjes maakt gaat het goed. De soesjes rijzen in de oven, waardoor er lucht ontstaat in de bolletjes met een klein beetje zacht eiwit. De buitenkant van het bolletje wordt wat harder, waardoor je slagroom erin kunt spuiten. De bolletjes worden dan nog iets groter, doordat de slagroom veel ruimte inneemt.

      Reageer
  2. Heerlijk! Ga ze vandaag weer maken 🙂

    Reageer
  3. Heb ze vanmorgen gemaakt. Ze zijn echt heerlijk. Zelfs de kids zijn er gek op.

    Reageer
  4. Deze heb ik dit weekend gemaakt. Aanrader!
    Ik heb er een paar in de vriezer gedaan…eens kijken hoe lang ze daar nog liggen 😉

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*