Chocoladetaart met chocolade bloemen en noten.

Koolhydraatarme chocoladetaart

Heb je een feestje, iets te vieren of gewoon zin in een lekker stukje taart? Met deze koolhydraatarme chocoladetaart maak je niet alleen jezelf, maar ook iedereen om je heen erg blij! Ik heb al veel koolhydraatarme taart recepten geprobeerd, maar deze chocoladetaart steekt er met kop en schouders boven uit. Zowel de bodem als vulling zijn ontzettend lekker. De hazelnootbodem is krokant en heeft een heerlijke zachte notensmaak. De taartvulling gemaakt van pure chocolade, slagroom, mascarpone en gelatine is lekker smeuïg en heeft een rijke chocoladesmaak. Doordat we geen suiker of bloem hebben gebruikt, is deze chocoladetaart glutenvrij, koolhydraatarm en keto. Een klein puntje van deze chocoladetaart bevat slechts 3,7 gr koolhydraten!

Tips:
Deze koolhydraatarme chocoladetaart is lekker om te eten als snack of dessert met een kopje koffie of thee. Je kunt de taart voor het serveren eventueel decoreren met noten, suikervrije chocolade bloemen en verse frambozen. De taart kun je na het opstijven per puntje invriezen of maximaal 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Print
Chocoladetaart met chocolade bloemen en noten.

Koolhydraatarme chocoladetaart

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 200
  • Totale tijd: 215
  • Porties: 12 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Bodem:

Vulling:

  • 250 ml slagroom, 35% vet
  • 250 gr mascarpone
  • 5 gelatineblaadjes
  • 40 gr Steviala Kristal
  • 100 gr pure chocolade, 85% cacao

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de roomboter in blokjes en voeg dit samen met de Steviala Kristal, hazelnootmeel, amandelmeel, psylliumvezels en zout toe aan een kom. Kneed dit met de handen tot een samenhangend deeg en laat het deeg 10 minuten rusten.
  2. Bekleed een springvorm van 20 cm met een vel bakpapier. Voeg het deeg toe aan de springvorm en verdeel het deeg over de bodem. Druk het deeg goed aan met de vingers en bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Vul een kommetje met koud water en voeg de gelatineblaadjes toe. Laat de blaadjes 5-10 minuten weken. Voeg vervolgens de chocolade toe aan een hittebestendige kom en zet deze bovenop een steelpannetje gevuld met een laagje water. Breng het water aan de kook en smelt de chocolade. Roer even goed en laat de gesmolten chocolade afkoelen in de koelkast.
  4. Breng nu 50 ml water in een klein pannetje aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en voeg al roerend de gelatineblaadje toe aan het hete water.
  5. Pak vervolgens een grote kom en voeg de mascarpone, slagroom en Steviala Kristal toe. Klop dit mengsel met een elektrische mixer op tot een luchtige massa. Haal de gesmolten chocolade uit de koelkast en voeg dit toe aan het slagroommengsel. Meng nog eens goed met de mixer tot een klontvrij beslag en voeg al roerend de opgeloste gelatine toe.
  6. Schenk de taartvulling in de springvorm met de afgebakken bodem en tik de vorm een paar keer op het aanrecht. Zet de chocoladetaart in de koelkast en laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Snijd de taart na het opstijven in 12 puntjes. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
  • Calorieën: 272
  • Vetten: 26,9
  • Koolhydraten: 3,6
  • Eiwitten: 3,7
Chocoladetaart met chocolade bloemen en noten.

17 Reacties

  1. Hoi. Kun je deze taart toevallig invriezen?

    • Quint Kames

      Hi Marjan,

      Je kunt de taart per puntje invriezen of maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

      Groetjes,

      Quint

  2. Hoi Quint,
    Dit lijkt me een heerlijke taart. Voor ik ‘m ga maken een vraag. Het hazelnootmeel, kan dit vervangen worden door iets gangbaarders?
    Groet, Els.

    • Quint Kames

      Hi Els,

      Je kunt het hazelnootmeel eventueel vervangen door amandelmeel. Veel succes!

      Groetjes,

      Quint

      • Heerlijke taart, het hele gezin smult ervan!
        Rest ingevroren voor als ik een keer zin heb in iets lekkers.

  3. Kan ik de 40 gram Steviala Kristal vervangen door Sukrin+ en zo ja hoeveel gram heb ik dan nodig. Kan ik ook de 100 gr. pure cholade 85% ook vervangen door een van 99% en gebruik je dan ook 100 gram?

    • Quint Kames

      Hi Marjan,

      Steviala Kristal kun je 1 op 1 vervangen met Sukrin +. Voor 99% pure chocolade, raad ik aan om maximaal 50 gr te gebruiken i.v.m. de bittere smaak. Veel succes!

      Groetjes,

      Quint

      • Dit is lekkerrrrrr, vandaag de tweede keer dat ik ze ga maken.

        • Kan ik de steviela ook vervangen door erythiriol..Zo ja wat is de hoeveelheid

          • Hi Nancy,

            Voor de bodem 35 gr erythritol en de taartvulling 60 gr erythritol. Veel succes!

            Gr,

            Quint

          • Hi!
            Kun je het hazelnootmeel ook vervangen door kokosmeel?

          • Hi Lianne,

            Je kunt 50 gr hazelnootmeel eventueel vervangen door 12,5 gram kokosmeel. Veel succes!

            Gr,

            Quint

      • Het is een geweldig recept. Zelf heb kk hazelnoten in de blender tot meel gemalen. De hazelnoot geeft een extra touch aan de taart. Echt een aanrader deze taart!

    • Hoi Quint, dit is al de tweede keer dat ik een taart van je maak maar mijn bodem wordt nooit zo dik als op de foto 😁 hoe komt dat?
      En nog iets, mijn app berekend 28g koolhydraten en onderaan het recept staat 3,6g 🤔
      Voor de rest vind ik je recepten overheerlijk 😊
      Grt

      • Quint Kames

        Hi Bory,

        Deze taart heb ik gemaakt in een vorm van 20 cm. Als je een grote vorm gebruikt wordt de taart lager. De voedingswaarden heb ik berekend a.d.h.v. de info op etiketten van de producten die ik heb gebruikt. De taart bevat 43,2 gr koolhydraten in totaal en dus 3,6 gr per puntje. Het kan iets afwijken als je andere merken meel gebruikt.

        Gr,

        Quint

  4. Blijkbaar is mijn vraag niet toegekomen! Dus nogmaals : de graden van de oven is dat voor de traditionele oven of met hete lucht?

    • Quint Kames

      Hi Fieke,

      Excuses voor de late reactie. Voor al onze recepten gebruiken wij de hetelucht oven. Veel succes met het bakken!

      Gr,

      Quint

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*