Chocoladetaart met chocolade bloemen en noten.

Koolhydraatarme chocoladetaart

Heb je een feestje, iets te vieren of gewoon zin in een lekker stukje taart? Met deze koolhydraatarme chocoladetaart maak je niet alleen jezelf, maar ook iedereen om je heen erg blij! Ik heb al veel koolhydraatarme taart recepten geprobeerd, maar deze chocoladetaart steekt er met kop en schouders boven uit. Zowel de bodem als vulling zijn ontzettend lekker. De hazelnootbodem is krokant en heeft een heerlijke zachte notensmaak. De taartvulling gemaakt van pure chocolade, slagroom, mascarpone en gelatine is lekker smeuïg en heeft een rijke chocoladesmaak. Doordat we geen suiker of bloem hebben gebruikt, is deze chocoladetaart glutenvrij, koolhydraatarm en keto. Een klein puntje van deze chocoladetaart bevat slechts 3,7 gr koolhydraten!

Tips:
Deze koolhydraatarme chocoladetaart is lekker om te eten als snack of dessert met een kopje koffie of thee. Je kunt de taart voor het serveren eventueel decoreren met noten, suikervrije chocolade bloemen en verse frambozen. De taart kun je na het opstijven per puntje invriezen of maximaal 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Print
Chocoladetaart met chocolade bloemen en noten.

Koolhydraatarme chocoladetaart

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 200
  • Totale tijd: 215
  • Porties: 12 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Bodem:

Vulling:

  • 250 ml slagroom, 35% vet
  • 250 gr mascarpone
  • 5 gelatineblaadjes
  • 40 gr Steviala Kristal
  • 100 gr pure chocolade, 85% cacao

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de roomboter in blokjes en voeg dit samen met de Steviala Kristal, hazelnootmeel, amandelmeel, psylliumvezels en zout toe aan een kom. Kneed dit met de handen tot een samenhangend deeg en laat het deeg 10 minuten rusten.
  2. Bekleed een springvorm van 20 cm met een vel bakpapier. Voeg het deeg toe aan de springvorm en verdeel het deeg over de bodem. Druk het deeg goed aan met de vingers en bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Vul een kommetje met koud water en voeg de gelatineblaadjes toe. Laat de blaadjes 5-10 minuten weken. Voeg vervolgens de chocolade toe aan een hittebestendige kom en zet deze bovenop een steelpannetje gevuld met een laagje water. Breng het water aan de kook en smelt de chocolade. Roer even goed en laat de gesmolten chocolade afkoelen in de koelkast.
  4. Breng nu 50 ml water in een klein pannetje aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en voeg al roerend de gelatineblaadje toe aan het hete water.
  5. Pak vervolgens een grote kom en voeg de mascarpone, slagroom en Steviala Kristal toe. Klop dit mengsel met een elektrische mixer op tot een luchtige massa. Haal de gesmolten chocolade uit de koelkast en voeg dit toe aan het slagroommengsel. Meng nog eens goed met de mixer tot een klontvrij beslag en voeg al roerend de opgeloste gelatine toe.
  6. Schenk de taartvulling in de springvorm met de afgebakken bodem en tik de vorm een paar keer op het aanrecht. Zet de chocoladetaart in de koelkast en laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Snijd de taart na het opstijven in 12 puntjes. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
  • Calorieën: 272
  • Vetten: 26,9
  • Koolhydraten: 3,6
  • Eiwitten: 3,7
Chocoladetaart met chocolade bloemen en noten.

34 Reacties

  1. Ik heb deze taart inmiddels al meerdere keren gemaakt en hij valt keer op keer weer enorm in de smaak! Hij is snel en makkelijk te maken. Een blijvertje hier!

    Reageer
  2. ik vond een heerlijk lekker dessert om bij de brunch of bij groot bezoek te teven

    Reageer
  3. Vind ik niet te hachelen

    Reageer
  4. Hans Kostense

    prima recept. Zeer enthousiaste reacties. De bodem brandt wel snel aan. Goed in de gaten houden, anders wordt die bitter, en dat is jammer. En chocola en gelei snel mengen anders krijg je klontjes. Maar verder perfect!

    Reageer
  5. Kan ik de taart ook helemaal zonder zoetstof maken? Ik lust geen zoetstof en geen suiker en houd wel van de bittere smaak van pure chocola en cacao.

    Reageer
    • Hi Irma,

      Ik vind hem zelf lekker met zoetstof, maar je kunt het altijd proberen. Ben alleen wel bang dat de bodem flauw wordt zonder zoetmiddel.

      Laat je ons weten of het is gelukt?

      Groet,

      Quint

      Reageer
  6. Hoi Quint,

    Ik zit in mijn 2e week Keto en mijn zoon is jarig komende week. Zo te zien aan de reacties kan ik iets heerlijks op tafel zetten, zonder dat ik uit keto ga. Fijn! Dat vind ik altijd zo een nadeel met diëten. Dit is het derde recept van je wat ik ga proberen vorige (gev. Paprika met chorizo en bloemkoolpizza) waren zeer geslaagd. Dank je wel voor wat je doet! Groetjes Miranda

    Reageer
  7. Top taartje! De hazelnootmeel geeft echt de extra touch! Heerlijk!

    Reageer
  8. Machtige taart! De bodem heb ik gemaakt met amandelmeel. Alleen een beetje te scheutig geweest met de zoetstof, jammer maar helaas. Dus de volgende keer even goed opletten. De chocolade mousse/crème was wel verrukkelijk.

    Volgende keer ga ik het met hazelnootmeel proberen.

    Reageer
  9. Mijn springvorm is ongeveer 26 cm doorsnede. Is het beter om dan 1.5 x het recept te maken ?

    Reageer
  10. Ik heb gisteren de taart gemaakt en vandaag een puntje gegeten. M’n dochter is jarig en ik wilde graag een taartje mee-eten. Maar dat deze zo er lekker was had ik niet verwacht! Jummie, morgen mag ik nog een puntje, dan komt visite deel 2.

    Reageer
  11. Heel lekker recept. Echter 5 blaadjes gelatine vond ik persoonlijk erg aan de stevige kant. Zijn 3 blaadjes niet voldoende.

    Reageer
    • Hi Peggy,

      Bedankt voor je review. Je kunt het altijd met minder proberen, de taart blijft ook door de opgeklopte slagroom al een beetje stevig.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  12. Bij mij ziet de vulling er eerder uit als stracciatella-ijs. Het wordt helemaal niet bruin zoals de vulling op de foto. Hoe komt dit?

    Dank je
    Ruth

    Reageer
    • Hi Ruth,

      Heb je de chocolade goed laten afkoelen? Als de chocolade nog heel warm is mengt dit niet goed met de koude slagroom.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  13. Blijkbaar is mijn vraag niet toegekomen! Dus nogmaals : de graden van de oven is dat voor de traditionele oven of met hete lucht?

    Reageer
    • Hi Fieke,

      Excuses voor de late reactie. Voor al onze recepten gebruiken wij de hetelucht oven. Veel succes met het bakken!

      Gr,

      Quint

      Reageer
  14. Kan ik de 40 gram Steviala Kristal vervangen door Sukrin+ en zo ja hoeveel gram heb ik dan nodig. Kan ik ook de 100 gr. pure cholade 85% ook vervangen door een van 99% en gebruik je dan ook 100 gram?

    Reageer
    • Hi Marjan,

      Steviala Kristal kun je 1 op 1 vervangen met Sukrin +. Voor 99% pure chocolade, raad ik aan om maximaal 50 gr te gebruiken i.v.m. de bittere smaak. Veel succes!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
      • Dit is lekkerrrrrr, vandaag de tweede keer dat ik ze ga maken.

        Reageer
        • Kan ik de steviela ook vervangen door erythiriol..Zo ja wat is de hoeveelheid

          Reageer
          • Hi Nancy,

            Voor de bodem 35 gr erythritol en de taartvulling 60 gr erythritol. Veel succes!

            Gr,

            Quint

          • Hi!
            Kun je het hazelnootmeel ook vervangen door kokosmeel?

          • Hi Lianne,

            Je kunt 50 gr hazelnootmeel eventueel vervangen door 12,5 gram kokosmeel. Veel succes!

            Gr,

            Quint

      • Het is een geweldig recept. Zelf heb kk hazelnoten in de blender tot meel gemalen. De hazelnoot geeft een extra touch aan de taart. Echt een aanrader deze taart!

        Reageer
    • Hoi Quint, dit is al de tweede keer dat ik een taart van je maak maar mijn bodem wordt nooit zo dik als op de foto 😁 hoe komt dat?
      En nog iets, mijn app berekend 28g koolhydraten en onderaan het recept staat 3,6g 🤔
      Voor de rest vind ik je recepten overheerlijk 😊
      Grt

      Reageer
      • Hi Bory,

        Deze taart heb ik gemaakt in een vorm van 20 cm. Als je een grote vorm gebruikt wordt de taart lager. De voedingswaarden heb ik berekend a.d.h.v. de info op etiketten van de producten die ik heb gebruikt. De taart bevat 43,2 gr koolhydraten in totaal en dus 3,6 gr per puntje. Het kan iets afwijken als je andere merken meel gebruikt.

        Gr,

        Quint

        Reageer
  15. Hoi Quint,
    Dit lijkt me een heerlijke taart. Voor ik ‘m ga maken een vraag. Het hazelnootmeel, kan dit vervangen worden door iets gangbaarders?
    Groet, Els.

    Reageer
    • Hi Els,

      Je kunt het hazelnootmeel eventueel vervangen door amandelmeel. Veel succes!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
      • Heerlijke taart, het hele gezin smult ervan!
        Rest ingevroren voor als ik een keer zin heb in iets lekkers.

        Reageer
  16. Hoi. Kun je deze taart toevallig invriezen?

    Reageer
    • Hi Marjan,

      Je kunt de taart per puntje invriezen of maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*