Chocoladetaart met ganache.

Koolhydraatarme chocoladetaart met ganache

Als jij iemand bent die altijd ruimte vrijhoudt voor het toetje, dan is dit recept echt iets voor jou! Deze chocoladetaart is gemaakt met een heerlijke variatie op chocolade ganache. Dit geeft het niet alleen een feestelijk uiterlijk, maar het geeft de taart ook een vollere en rijkere chocoladesmaak. Garneer met wat vers rood fruit en de taart is klaar om geserveerd te worden!

Hoe maak je deze chocoladetaart

De cake vormt de basis voor deze taart en maken we van amandelmeel, cacao, boter, roomkaas en ei. Het gebruik van roomkaas klinkt misschien gek, maar het geeft de cake een smeuïge textuur, die je anders niet krijgt met amandelmeel als basis. De cake bakken we in een springvorm van 18 cm en snijden we doormidden, als deze helemaal is afgekoeld. Om de cake door te snijden kun je het beste een scherp mes of een taartzaag gebruiken. De taartzaag is het makkelijkst omdat je dan gelijk recht snijdt.

De romige ganache maken we van pure chocolade, roomkaas, boter en zure room. Combineer alles  met elkaar in een pannetje en verwarm tot het bijna kookt. Schenk dan over de chocolade en roer goed. Laat even afkoelen en mix dan met een mixer. De ganache wordt hierdoor luchtiger. Verdeel de ganache in twee delen en gebruik het eerste deel als vulling en smeer met het andere deel de taart af.

Variatietips

Je kunt eventueel ook suikervrije witte chocolade gebruiken in plaats van pure chocolade. Je krijgt dan een witte chocolade ganache die goed combineert met de pure chocoladecake. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere cake en taartrecepten.

Print
Chocoladetaart met ganache.

Koolhydraatarme chocoladetaart met ganache

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 100
  • Porties: 8 stukjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Cake

Ganache

Topping

  • handje frambozen
  • handje bramen
  • handje aardbeien
  • handje blauwe bessen

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
  2. Meng de droge ingrediënten voor de cake in een kom goed door elkaar.
  3. Smelt de boter in een pannetje. Laat even afkoelen en meng dit dan samen met de eieren, roomkaas en vanille-extract in een keukenmachine tot een klontvrij mengsel.
  4. Voeg in vier delen het meelmengsel bij het natte mengsel in de machine en mix, totdat er een glad beslag ontstaat.
  5. Bekleed de bodem van een springvorm (18 cm) met bakpapier en vet de randen goed in met boter. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de cake na het bakken afkoelen. Snijd de cake horizontaal doormidden, zodat je twee plakken krijgt. Dit kan met een scherp mes of een taartzaag.
  7. Ga verder met het maken van de ganache. Breek de chocolade in een mengkom en voeg wat suikervrije siroop toe. Zet opzij.
  8. Doe de boter, zure room, vanille-extract en roomkaas in een steelpannetje. Verwarm het mengsel al roerend en zet het vuur uit als het begint te pruttelen. Schenk het mengsel over de chocolade in de kom en meng met een garde, totdat alles goed is gemengd.
  9. Laat even 5-10 minuten afkoelen. Klop de ganache dan met een elektrische mixer een paar minuten luchtig.
  10. Verdeel de ganache in twee delen en gebruik het eerste deel om de taart te vullen. Smeer de bodem van de taart in en verdeel goed. Leg de andere helft van de taart erop en druk aan. Strijk de rest van de ganache over de hele taart, behalve de onderkant. Strijk glad en laat een uur hard worden in de koelkast.
  11. Haal de taart uit de koeling en versier vlak voor het serveren met vers fruit naar keuze. Je haalt ca. 8 stukken uit de taart.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje
  • Calorieën: 399
  • Vetten: 35,9
  • Koolhydraten: 5,1
  • Vezels: 4,4
  • Eiwitten: 11
Chocoladetaart met ganache.

Tags

1 reactie

  1. een geweldige alternatief als toetje en heel lekker !

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*