Cake met citroen en bosbessen.

Koolhydraatarme citroen-bosbessencake

Deze koolhydraatarme citroen-bosbessencake is het ultieme zoete tussendoortje. De combinatie van citroen en bosbessen werkt erg goed in deze cake. We zoeten hem namelijk met erythritol en dit heeft een licht frisse nasmaak. De citroen en bosbessen maskeren deze nasmaak, waardoor de smaak en zoetheid van de cake heel dichtbij die van een normale citroen-bosbessencake in de buurt komt.

Hoe maak je deze citroen-bosbessencake?

Het recept van deze cake is eenvoudig en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in je voorraadkast staan. We mengen eerst de droge ingrediënten met elkaar. De natte ingrediënten kloppen we met de eieren kort op, zo wordt het beslag wat luchtiger. Hierdoor verklein je de kans op een droge cake.

Gebruik zowel het sap als de rasp van de citroen; de rasp bevat namelijk veel smaak, zelfs meer dan het sap. Zorg ervoor dat je de citroen grondig wast (met kokend water), voordat je hem raspt, en kies bij voorkeur voor een biologische citroen om eventuele pesticiden te vermijden. Voor de cake gebruiken we verse bosbessen of blauwe bessen. Gebruik liever geen ingevroren bosbessen, want deze zijn zwaarder en bevatten veel vocht. Hierdoor zullen ze naar de bodem zakken en is de kans aanwezig dat je cake niet gaar wordt.

Bereidingstip

De bovenkant van de cake kan snel verkleuren in de oven. Dit is echter per oven verschillend. Om te voorkomen dat de bovenkant te donker kleurt en de binnenkant nog niet gaar is, kun je de cake na een half uur bedekken met aluminiumfolie. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme snack recepten!

Print
Cake met citroen en bosbessen.

Koolhydraatarme citroen-bosbessencake

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 75
  • Porties: 12 stukken 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden. Vet de randen van een springvorm van 24 cm in met wat boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Meng de droge ingrediënten in een kom met elkaar. Maak de citroen schoon met kokend water en rasp 1/2 citroen en voeg de geraspte schil toe aan de droge ingrediënten.
  3. Doe de eieren in en kom en klop ze kort op met een elektrische mixer. Smelt de kokosolie en pers alle citroenen uit. Laat de kokosolie iets afkoelen en voeg dit dan samen met het citroensap en Good Good stroop toe aan de eieren.
  4. Meng de natte ingrediënten met een elektrische mixer goed door elkaar.  Voeg het meelmengsel toe aan het eimengsel en meng nogmaals goed.
  5. Schep 2/3 van de bosbessen door het beslag en schep het beslag in de ingevette springvorm. Strooi de rest van de bosbessen over de cake en druk iets aan.
  6. Zet in de voorverwarmde oven voor 55 tot 60 minuten. Bedek de cake eventueel na 30 tot 40 minuten bakken met aluminiumfolie, zodat de cake niet verbrand.
  7. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Snijd daarna in 12 stukken en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stuk (1/12 van het totaal)
  • Calorieën: 263
  • Vetten: 22,5
  • Koolhydraten: 6,3
  • Vezels: 6,2
  • Eiwitten: 6,8
Cake met citroen en bosbessen.

3 Reacties

  1. Charlotte van der Pols

    Ik heb de cake al twee keer gebakken. Enorm succes. Heerlijk fris. De cake is ook goed in te vriezen. Deze cake ga ik zeker vaker bakken!

    Reageer
  2. vandaag deze cake gebakken, ik vond hem erg nat. Had hem ook al 10 minuten langer gebakken met aluminiumfolie erop. Tips???

    Reageer
  3. Monique Kerstholt

    Ziet er lekker uit! Maar ik gebruik liever geen kokosvet, boter of margarine. Kan ik dit vervangen door notenpasta?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*