Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Citroen cheesecake met slagroomtopping.

Koolhydraatarme citroen cheesecake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 225
  • Porties: 12 puntjes 1x
  • Categorie: Snacks, Dessert
  • Keuken: Amerikaans

Ingrediënten

Schaal

Bodem

Vulling

  • 6 gelatineblaadjes
  • sap van 2 bio citroenen
  • rasp van 1 bio citroen
  • 400 gr roomkaas (philadelphia of huismerk)
  • 70 gr erythritol poeder
  • 125 gr Griekse yoghurt, 10% vet
  • 250 ml slagroom (35% vet)

Topping (optioneel)


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C. Smelt de boter in een steelpan. Meng het amandelmeel, de zoetstof, het vanille-extract en de citroenrasp in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Roer goed door tot een egaal deeg.
  2. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier en vet de randen in met boter. Verdeel het deeg over de bodem, druk stevig aan en bak 14–18 minuten in de voorverwarmde oven tot de bodem goudbruin is (houd de oven goed in de gaten, zodat de bodem niet verbrand)
  3. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Rasp 1 biologische citroen en pers 2 citroenen uit. Vang het sap op in een kommetje.
  4. Klop voor de vulling de roomkaas, erythritol poeder, het vanille-extract, het citroensap, de citroenrasp en de Griekse yoghurt tot een glad mengsel.
  5. Verwarm 100 ml slagroom in een steelpannetje tot net tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze door de warme slagroom tot ze volledig zijn opgelost. Laat 2–3 minuten afkoelen (niet langer, om stollen te voorkomen).
  6. Klop de resterende 150 ml slagroom stijf. Giet het afgekoelde gelatine-mengsel al roerend bij het roomkaasmengsel. Spatel daarna voorzichtig de opgeklopte slagroom erdoor.
  7. Verdeel de vulling over de bodem en strijk de bovenkant glad. Laat de cheesecake minimaal 3 uur (liefst langer) afgedekt in de koelkast opstijven.
  8. Voor de topping (optioneel): klop de slagroom met de erythritolpoeder en vanille-extract stevig op. Decoreer de taart met mooie citroenschijfjes en wat extra citroenrasp.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje (zonder slagroomtopping)
  • Calorieën: 272
  • Vetten: 26,3
  • Koolhydraten: 2,9
  • Vezels: 1,3
  • Eiwitten: 5,7