Print
Koolhydraatarme citroen-maanzaadcake.

Koolhydraatarme citroen-maanzaadcake

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 1 cake (10 plakjes) 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Cake

  • 250 gr amandelmeel
  • 65 gr erythritol
  • 2 el maanzaad
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • rasp van 1 of 2 citroenen
  • 4 eieren (M)
  • 35 gr tahin (geroosterde sesampasta)
  • sap van 1/2 citroen
  • 175 gr Griekse yoghurt, 10% vet
  • boter om in te vetten
  • snufje zout

Topping

  • 1 el Griekse yoghurt, 10% vet
  • 75 gr Sukrin Icing
  • 1 tl citroensap
  • citroenschijfjes voor garnering

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven 175 graden. Meng de droge ingrediënten, inclusief citroenrasp, met elkaar in een kom en zet opzij.
  2. Pak een andere kom en mix met een garde of handmixer de eieren in los. Voeg de opgeklopte eieren bij het beslag.
  3. Voeg vervolgens ook de tahin en yoghurt toe en meng tot een egaal mengsel. Vet een cakevorm in met boter of bekleed goed met bakpapier. Schenk het beslag vervolgens in de vorm.
  4. Bak de cake 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake na het bakken op een rek volledig afkoelen.
  5. Ga ondertussen verder met het maken van de topping. Meng de ingrediënten met elkaar en voeg naar smaak nog wat extra citroensap toe.
  6. Schenk de topping over de cake en verdeel goed over de hele bovenkant. Garneer met wat verse stukjes citroen en maanzaad. Zet terug in de koelkast en laat de topping even wat harder worden.
  7. Snijd de cake in plakjes en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakjes (1/10 van de cake)
  • Calorieën: 219
  • Vetten: 19,3
  • Koolhydraten: 2,6
  • Vezels: 2,9
  • Eiwitten: 9,5

22 reviews