Monchoutaart met lemon curd.

Koolhydraatarme citroen monchoutaart

Een paar dagen terug hebben we een heerlijk recept voor suikervrije lemon curd met jullie gedeeld. Lekker om zo te eten, maar nog lekkerder als topping voor op een taart. Met de overgebleven lemon curd hebben wij een heerlijke koolhydraatarme citroen monchoutaart gemaakt. Een heerlijke romige taart met een frisse smaak. De taart kun je serveren als lekkernij bij een kopje koffie of thee, maar is ook perfect voor de paasbrunch.

Citroen monchoutaart maken
Deze taart bestaat uit drie laagjes: de bodem, vulling en topping. De bodem is gemaakt van amandelmeel, kokosmeel, boter en een beetje vanille. De topping maak je met slagroom, MonChou, citroenrasp, sap en een beetje lemon curd. De lemon curd topping maakt deze taart helemaal af.

Tips
Monchoutaart maak je zonder gelatine. De vulling is dus romig en kan na het aansnijden iets inzakken. Heb je toch liever wat stevigheid zodat het niet in elkaar zakt? Kies er dan voor om wel 1 of 2 blaadjes gelatine te gebruiken. Gebruik 1 blaadje als je wel een romig geheel wilt maar met minder kans op inzakken. Wil je wel iets meer stevigheid? Gebruik dan 2 gelatine blaadjes.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere taart en paas recepten.

Print
Monchoutaart met lemon curd.

Koolhydraatarme citroen monchoutaart

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 165
  • Porties: 12 puntjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

Bodem

Monchou-vulling

  • 1 tot 2 gelatineblaadjes (optioneel)
  • 200 gr MonChou (roomkaas)
  • 250 ml slagroom
  • 30 tot 40 gr erythritol
  • sap van 1 citroen (30 ml)
  • rasp van 1/2 citroen
  • 2 el lemon curd

Topping


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven oven voor op 175 graden. Bekleed een ronde springvorm (25cm) met bakpapier en vet de zijkanten in.
  2. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom. Mix dit goed door. Verdeel daarna het beslag in de springvorm. Maak je handen een beetje nat en druk het deeg aan. Bak de bodem 20 tot 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat de bodem daarna buiten de oven volledig afkoelen.
  3. Week eventueel de gelatineblaadjes in een kommetje met water. Klop vervolgens de monchou en  200 ml slagroom romig en stijf. Roer de erythritol, koude lemon curd, sap van 1 citroen en rasp van 1/2 citroen door de slagroom en monchou, totdat alles goed is gemengd.
  4. Schenk de overgebleven slagroom (50 ml) in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur als de slagroom kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg dit al roerend toe aan de slagroom.
  5. Voeg al roerend de slagroom met opgeloste gelatine toe aan de MonChou vulling. Schep de vulling vervolgens in de springvorm met de gebakken bodem.
  6. Maak met de achterkant van een vork een spiraalvorm in de taart. Zodat je deze spiraalvorm kunt vullen met de overgebleven lemon curd. Laat de taart daarna minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  7. Voor een gladde lemon curd topping doe je de taart eerst minimaal 2 uur in de koelkast. Na het opstijven strijk je koude lemon curd over de bovenkant van de taart.
  8. Snijd de taart per punt af of in een keer in 10 tot 12 puntjes. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
  • Calorieën: 295
  • Vetten: 29,3
  • Koolhydraten: 1,8
  • Eiwitten: 5,2
Monchoutaart met lemon curd.

1 reactie

  1. Superlekker.
    Zodra je de lemon curd aan de mon chou vulling hebt toegevoegd proef je meteen dat het zachter smaakt.
    Ik ben voor de gladde versie gegaan.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*