Ingrediënten
Schaal
- 60 gr roomboter, ongezouten
- 100 gr amandelmeel
- 30 gr kokosmeel
- 2 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 80 gr erythritol of erythritol poeder
- 1 tl vanille extract
- 4 eieren (L)
- 250 gr ricotta
- Rasp van 1 bio citroen
- Sap van 1 citroen
Bereidingswijze
- Voorbereiding. Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.Verwarm de heteluchtoven voor op 165°C. Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier en vet de randen in met boter.
- Zeef boven een grote kom de amandelmeel en kokosmeel, zodat je de grote stukjes eruit filtert. Voeg de bakpoeder en het snufje zout toe en meng goed door elkaar.
- Beslag maken. Klop in een grote kom de zachte boter, erythritol en vanille-extract tot een romig en glad mengsel.
- Voeg 1 ei toe en klop tot het mengsel licht en luchtig is. Voeg vervolgens de ricotta, citroenrasp en citroensap toe en meng goed door tot het geheel homogeen is.
- Voeg in drie delen de droge ingrediënten toe, afwisselend met een ei: voeg ⅓ van de droge ingrediënten toe, mix kort, voeg een ei toe en mix opnieuw.
- Bakken. Schep het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel of paletmes. Bak de cake in het midden van de oven voor 55 tot 60 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Dek eventueel de cake na 30 minuten bak af met aluminiumfolie als de bovenkant het te donker wordt.
- Laat de cake 15–20 minuten afkoelen in de vorm. Ga met een mes langs de rand om de cake los te maken. Stort voorzichtig op een rooster en laat volledig afkoelen.
- Decoreer de cake met erythritol poeder, verse bosvruchten en eventueel ricottatopping.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stukje (1/8 van de cake)
- Calorieën: 225
- Vetten: 18,8
- Koolhydraten: 3,7
- Vezels: 2,8
- Eiwitten: 9,2