Koolhydraatarme citroencake

Een frisse koolhydraatarm citroencake recept!

Zin in iets zoets en fris? Dan is deze koolhydraatarme citroencake perfect. De cake hebben wij gemaakt van amandelmeel, monchou, ei, boter, citroensap, aroma en Steviala Kristal. Steviala Kristal Sweet is een zoetstof op basis van steviolglycosiden en erythritol. De combinatie van deze twee zoetstoffen zorgt voor een heerlijke zoete smaak zonder een bittere nasmaak. Verder hebben wij voor de citroencake een heerlijke frosting gemaakt met Steviala Frost. Het resultaat is een heerlijke zachte, volle en zoete koolhydraatarme citroencake. Ideaal om te serveren op een feestje of verjaardag.

Tip:
Bekijk ook onze andere koolhydraatarme cake recepten!

Print

Koolhydraatarme citroencake

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd : 80
  • Porties: 14 plakjes
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Cake:

  • 200 gr amandelmeel
  • 115 gr monchou
  • 70 gr roomboter
  • 6 eieren
  • 45 gr Steviala Kristal
  • 25 ml citroensap
  • 1 tl citroenaroma
  • 1 tl bakpoeder (2 tl als je geen xanthaangom gebruikt)
  • optioneel: 1 tl xanthaangom

Topping:

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat de monchou en roomboter op kamertemperatuur zijn. Klop vervolgens in een grote kom de boter en monchou met een elektrische mixer door elkaar. Voeg dan de Steviala Kristal toe en klop nog eens goed door elkaar met de mixer.
  2. Voeg dan al kloppend de eieren, citroensap en citroenaroma toe. Voeg tenslotte de amandelmeel, bakpoeder en xanthaangom toe en klop nog eens goed door elkaar.
  3. Schenk het beslag in een goed ingevette cakevorm en bak de cake 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer na het bakken of de cake gaar is door er een prikker in te steken. Komt hij er schoon uit, dan is de cake goed. Laat de cake na het bakken goed afkoelen.
  4. Om de frosting te maken meng je in een klein kommetje met een garde de roomkaas, water, Steviala Frost en citroensap goed door elkaar. Als de cake goed is afgekoeld kun je de topping over de bovenkant van de cake verdelen. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 plakjes
  • Calorieën : 205
  • Vetten : 18,2
  • Koolhydraten : 3,1
  • Eiwitten : 6,6

2 Comments

  1. Leonie

    Goede middag, ik zou de citroencake graag willen bakken maar kan ik ipv monchou, mascrepone gebruiken?
    Dan heb ik nog een vraagje als ik de zoetstof die u gebruikt wil vervangen, hoe doe ik dat op een verantwoorde manier ? is dadels een optie of vijgen? en hoeveel kan ik dan gebruiken??
    Wil het liefst alles bakken op een natuurlijke manier zonder zoetstoffen.
    Alvast dank voor uw tijd!
    Groetjes Leonie Zanting

    • Quint Kames

      Hi Leonie,

      Bedankt voor je reactie. Je kunt eventueel kokosbloesemsuiker gebruiken of ahornsiroop. Deze producten bevatten wel suiker, maar ook veel gezonde vitamines en mineralen. Je kunt ook mascarpone gebruiken, ik raad dan aan om 90 gr te gebruiken i.p.v. 115 gr.

      Groet,

      Quint

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*