Koolhydraatarme citroencake

Een fris koolhydraatarm citroencake recept!

Zin in iets zoets en fris? Dan is deze koolhydraatarme citroencake perfect. De cake hebben wij gemaakt van amandelmeel, monchou, ei, boter, citroensap, aroma en Steviala Kristal. Steviala Kristal Sweet is een zoetstof op basis van steviolglycosiden en erythritol. De combinatie van deze twee zoetstoffen zorgt voor een heerlijke zoete smaak zonder een bittere nasmaak. Verder hebben wij voor de citroencake een heerlijke frosting gemaakt met ons eigen Lowcarbchef Ery-Poeder. Het resultaat is een heerlijke zachte, volle en zoete koolhydraatarme citroencake. Ideaal om te serveren op een feestje of verjaardag.

Tip:
Gebruik voor deze cake een kleinere cakevorm (ca. 25 cm). Een koolhydraatarme cake rijst minder in de oven dan een reguliere cake. Door een kleinere vorm te gebruiken, komt de cake hoger uit de oven. Kun je deze maat niet vinden? Koop de cakevorm dan in onze webwinkel. Bekijk ook onze andere koolhydraatarme cake recepten!

Print

Koolhydraatarme citroencake

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 80
  • Porties: 14 plakjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Cake:

Topping:


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat de monchou en roomboter op kamertemperatuur zijn. Klop vervolgens in een grote kom de boter en monchou met een elektrische mixer door elkaar. Voeg dan de erythritol toe en klop nog eens goed door elkaar met de mixer.
  2. Voeg dan al kloppend de eieren, citroensap en citroenaroma toe. Voeg tenslotte de amandelmeel, bakpoeder en xanthaangom toe en klop nog eens goed door elkaar.
  3. Schenk het beslag in een goed ingevette cakevorm en bak de cake 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer na het bakken of de cake gaar is door er een prikker in te steken. Komt hij er schoon uit, dan is de cake goed. Laat de cake na het bakken goed afkoelen.
  4. Om de frosting te maken meng je in een klein kommetje met een garde de roomkaas, water, erythritol poeder en citroensap goed door elkaar. Als de cake goed is afgekoeld kun je de topping over de bovenkant van de cake verdelen. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakjes
  • Calorieën: 205
  • Vetten: 18,2
  • Koolhydraten: 3,1
  • Eiwitten: 6,6

13 Reacties

  1. Gewoonweg super! Ik heb wat vers geraspte citroen schil erbij gedaan en wat weer een succes!

    Reageer
  2. Inmiddels al een paar keer gemaakt zonder frosting. Heb niet de stevia variant om frosting te maken. Zonder frosting in elk geval ook echt heel lekker. Ben erg te spreken over de cake recepten.

    Reageer
  3. Ohh wat is deze cake lekker, we maken hem elke week en genieten dan van plakje tot t volgende plakje.. We smelten chocolade 80% als frosting, te lekker die combi.

    Reageer
  4. Corine Judkins

    Heerlijk! Ik maak ze als fairy cakes die ongeveer een plakje wegen, da’s makkelijk tellen ook.

    Reageer
  5. De cake gemaakt met een andere zoetere stevia, dus heb ik dat gewicht aangepast. Verder wil ik de volgende keer de citroenaroma vervangen door verse citroenrasp van de schil. Ik ben erg tevreden met het resultaat van vandaag. Een frosting heb ik niet nodig gevonden.

    Reageer
  6. De cake gemaakt met citroenrasp ipv citroenaroma, erg lekker! De citroensmaak kwam daardoor goed tot zijn recht. Zonder topping gemaakt en zonder ook zeker de moeite waard!

    Reageer
  7. Ik heb de cake gemaakt… Hij mag van mij alleen meer citroensmaak hebben.. En ik vond ‘m wat sponzig… Dussss de volgende x meer citroen en iets langer in de over… ?

    Reageer
  8. Kan ik deze cake ook per plakjes invriezen?

    Reageer
    • Hi Monica,

      Excuses voor de late reactie. Je kunt de cake invriezen. Ik adviseer dan om het inderdaad per plakje in te vriezen.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  9. Dit was mijn eerste lowcarb baksel en ik moet zeggen zeker niet de laatste. Struktuur van de amandelmeelcake is zoals cake moet zijn. Ik kon niet kiezen tussen deze en de chocolade kokoscake, zodoende heb ik aan dit recept een grote theelepel cacaopoeder en een flinke eetlepel kokosrasp toegevoegd. SMULLEN.

    Reageer
  10. Goede middag, ik zou de citroencake graag willen bakken maar kan ik ipv monchou, mascrepone gebruiken?
    Dan heb ik nog een vraagje als ik de zoetstof die u gebruikt wil vervangen, hoe doe ik dat op een verantwoorde manier ? is dadels een optie of vijgen? en hoeveel kan ik dan gebruiken??
    Wil het liefst alles bakken op een natuurlijke manier zonder zoetstoffen.
    Alvast dank voor uw tijd!
    Groetjes Leonie Zanting

    Reageer
    • Hi Leonie,

      Bedankt voor je reactie. Je kunt eventueel kokosbloesemsuiker gebruiken of ahornsiroop. Deze producten bevatten wel suiker, maar ook veel gezonde vitamines en mineralen. Je kunt ook mascarpone gebruiken, ik raad dan aan om 90 gr te gebruiken i.p.v. 115 gr.

      Groet,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*