Print
Citroenkoekjes met frosting

Koolhydraatarme citroenkoekjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 45
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 15 koekjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingredi├źnten

Koekjes

  • 50 gr roomboter, ongezouten
  • 50 gr roomkaas
  • 4 el Steviala Frost
  • 1 ei (M)
  • 200 gr amandelmeel
  • 1 tl vanille aroma
  • sap van 1 citroen
  • rasp van 1 citroen

Citroen frosting

  • 100 gr roomkaas, zacht
  • 30 gr boter, zacht
  • 30 gr Steviala Frost
  • sap van 1/2 citroen
  • rasp van 1/2 citroen

Bereidingswijze

  1. Haal de roomboter en roomkaas uit de koelkast en laat 30 minuten op kamertemperatuur komen. Voeg dit vervolgens samen met de citroenrasp, sap, Steviala Frost en het vanille aroma toe aan een kom en klop met een elektrische mixer luchtig.
  2. Voeg dan al kloppend het ei toe en ten slotte ook het amandelmeel. Schep het deeg op een vel huishoudfolie, vouw het dicht en laat het 20-30 minuten rusten in de vriezer. Verwarm ondertussen de heteluchtoven voor op 180 graden.
  3. Haal het deeg uit de vriezer en vorm met de handen 15 balletjes. Verdeel de balletjes over een bakplaat bekleed met bakpapier en druk ze zachtjes aan met de handen om koekjes te vormen. Bak de citroenkoekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Haal de bakplaat met de koekjes uit de oven en laat ze minimaal 30 minuten afkoelen. Maak ondertussen de frosting door in een kom de boter en roomkaas met een elektrische mixer glad te kloppen. Voeg dan de Steviala Frost, citroensap en citroenrasp toe en meng nog eens goed.
  5. Serveer de koekjes bij een kopje koffie of thee met de frosting. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koekje (1/12)
  • Calorie├źn: 144
  • Vetten: 13,6
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 3,7
Copy link