Heerlijke koolhydraatarme lasagne gemaakt van courgette plakken.

Koolhydraatarme courgette lasagne

Een heerlijk koolhydraatarm alternatief voor traditionele lasagne!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, koolhydraatarme courgette lasagne. Om deze lasagne koolhydraatarm te maken heb ik de pasta bladeren vervangen met courgette. Hierdoor bevat de lasagne een stuk minder koolhydraten en veel meer groenten! De courgette stukken worden lekker zacht en de courgette samen met de tomatensaus en kaas is een heerlijke smaakcombinatie. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats een reactie als je vragen hebt over het recept!

Bekijk hoe je deze heerlijke lasagne maakt op ons youtube kanaal:

Print
Heerlijke koolhydraatarme lasagne gemaakt van courgette plakken.

Koolhydraatarme courgette lasagne

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 40
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd : 1 hour 20 minutes
  • Porties: 6 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse

Ingrediënten

  • 4 grote courgettes
  • 1 tl olijfolie
  • 2-3 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 200 gr champignons
  • 500 gr mager rundergehakt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • handjevol basilicum en peterselie
  • zout en peper naar smaak
  • 200 gr ricotta
  • 35 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 120 gr geraspte mozzarella
  • 2 blikken tomatenblokjes (800 gr)
  • 1 eiwit van een middelgroot ei

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd op een grote snijplank alle groente behalve de courgettes in kleine stukjes. Snijd vervolgens op een schone snijplank de uiteinden van elke courgette eraf. Snijd dan de courgettes in de lengte in plakken van 0,5 cm dik. Plaats de courgette plakken op een rooster met bakpapier en besprenkel ze met zout. Bak de courgette plakken 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Terwijl de courgette plakken in de oven zitten kan je beginnen met het maken van de saus. Pak hiervoor een grote koekenpan en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg de fijngeperste knoflook en stukjes ui toe en bak dit totdat de uien glazig (doorzichtig) worden. Voeg dan de rest van de gesneden groente toe en bak nog eens 5 minuten. Bak vervolgens in een aparte koekenpan de gehakt rul. Voeg de gehakt dan toe aan de pan met de groenten en roer alles goed door elkaar.
  3. Voeg dan de tomatenblokjes toe aan de pan met groenten en gehakt en roer nog eens alles goed door elkaar. Laat de saus zonder deksel ongeveer 15-20 minuten sudderen. Ondertussen kan je de kaassaus maken. Pak hiervoor een middelgrote kom en voeg hier de ricotta, het eiwit en de helft van de Parmezaanse kaas aan toe. Meng dit met een garde goed door elkaar. Voeg 1/4 van het kaasmengsel, oregano, peterselie, basilicum en zout en peper naar smaak toe aan de pan met de tomatensaus en haal de pan dan van het vuur.
  4. Pak dan een ovenschaal erbij en doe hierin een laagje tomatensaus. Doe hierboven op een laag met courgette plakken. Besmeer de courgette plakken met het kaas mengsel en besprenkel met wat geraspte mozzarella en parmezaanse kaas. Herhaal dit totdat je ovenschaal is gevuld of totdat je ingrediënten op zijn.
  5. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats in de voorverwarmde oven (190 graden). Bak de lasagne 30 minuten met de aluminiumfolie eroverheen. Haal het aluminiumfolie dan van de ovenschaal en bak nog eens 10 minuten zonder. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/6
  • Calorieën : 360
  • Vetten : 20,1
  • Koolhydraten : 14,9
  • Eiwitten : 29,5

5 Comments

  1. ik vroeg mij af: kun je dit invriezen en bijvoorbeeld later weer opwarmen?

    • Quint Kames

      Beste Mandy,

      Ik ben bang dat de lasagne na het invriezen niet meer lekker is.

      Groetjes,

      Quint

  2. Hellas

    Bij AH of Jumbo kan je vers ingevroren kruiden kopen van het merk Daregal. De Italiaanse is zeer geschikt voor dit recept. Ook heerlijk in zelfgemaakte tomatensoep.

  3. Richard

    Aardig wat werk om te bereiden. Heb zelf verse tomaten gebruikt in plaats van de blokjes. Volgende zal ik het gehakt ook wat kruiden dat vonden we flauw.Ook is Auberige een goede smaak toevoeging voor de saus. Had zelf aan 3 courgettes genoeg. Voor de rest een heerlijk gerecht.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*