Heerlijke koolhydraatarme lasagne gemaakt van courgette plakken.

Koolhydraatarme courgette lasagne

Een heerlijk koolhydraatarm alternatief voor traditionele lasagne!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, koolhydraatarme courgette lasagne. Om deze lasagne koolhydraatarm te maken heb ik de pasta bladeren vervangen met courgette. Hierdoor bevat de lasagne een stuk minder koolhydraten en veel meer groenten! De courgette stukken worden lekker zacht en de courgette samen met de tomatensaus en kaas is een heerlijke smaakcombinatie. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats een reactie als je vragen hebt over het recept! Tip: bekijk ook ons recept voor koolhydraatarm lasagne gemaakt met eiwitrijke lasagnebladen

Bekijk hoe je deze heerlijke lasagne maakt op ons youtube kanaal:

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke koolhydraatarme lasagne gemaakt van courgette plakken.

Koolhydraatarme courgette lasagne

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 13 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 40
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 1 hour 20 minutes
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Ingrediënten

Schaal
  • 4 grote courgettes
  • 1 el olijfolie
  • 23 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 200 gr champignons
  • 500 gr rundergehakt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • handjevol basilicum en peterselie
  • zout en peper naar smaak
  • 200 gr ricotta
  • 35 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 120 gr geraspte mozzarella
  • 2 blikken tomatenblokjes (800 gr)
  • 1 eiwit van een middelgroot ei

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd op een grote snijplank alle groente behalve de courgettes in kleine stukjes. Snijd vervolgens op een schone snijplank de uiteinden van elke courgette eraf. Snijd dan de courgettes in de lengte in plakken van 0,5 cm dik. Plaats de courgette plakken op een rooster met bakpapier en besprenkel ze met zout. Bak de courgette plakken 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Terwijl de courgette plakken in de oven zitten kun je beginnen met het maken van de saus. Pak hiervoor een grote hapjespan en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg de fijngeperste knoflook en stukjes ui toe en bak dit totdat de uien glazig (doorzichtig) worden. Voeg dan de rest van de gesneden groente toe en bak nog eens 5 minuten. Bak vervolgens in een aparte koekenpan het gehakt rul. Voeg het gehakt dan toe aan de pan met de groenten en roer alles goed door elkaar.
  3. Voeg dan de tomatenblokjes toe aan de pan met groenten en gehakt en roer nog eens alles goed door elkaar. Laat de saus zonder deksel ongeveer 15-20 minuten sudderen. Ondertussen kun je de kaassaus maken. Pak hiervoor een middelgrote kom en voeg hier de ricotta, het eiwit en de helft van de Parmezaanse kaas aan toe. Meng dit met een garde goed door elkaar. Voeg 1/4 van het kaasmengsel, oregano, peterselie, basilicum en zout en peper naar smaak toe aan de pan met de tomatensaus en haal de pan dan van het vuur.
  4. Pak dan een ovenschaal erbij en doe hierin een laagje tomatensaus. Doe hierboven op een laag met courgette plakken. Besmeer de courgette plakken met het kaasmengsel en besprenkel met wat geraspte mozzarella en parmezaanse kaas. Herhaal dit totdat je ovenschaal is gevuld of totdat je ingrediënten op zijn.
  5. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats in de voorverwarmde oven (190 graden). Bak de lasagne 30 minuten met de aluminiumfolie eroverheen. Haal het aluminiumfolie dan van de ovenschaal en bak nog eens 10 minuten zonder. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/6
  • Calorieën: 360
  • Vetten: 20,1
  • Koolhydraten: 14,9
  • Eiwitten: 29,5
Heerlijke koolhydraatarme lasagne gemaakt van courgette plakken.

20 Reacties

  1. We vonden het erg lekker.
    Alleen veel vocht in de ovenschaal.

    Reageer
  2. Suzanne Palmen

    Erg lekker!!






    Reageer
  3. Geebelen Ronny

    Super lekkere lasagne.De courgette gegrild op de bbq
    extra Italiaanse kruiden toegevoegd bij de saus.
    niet waterachtig maar vol van smaak.
    zeker voor herhaling vatbaar.Heb wel grotere portie voorzien dan aangegeven,want dit vond ik toch iets te weinig na het sporten.






    Reageer
  4. De lekkerste courgette lasagne die ik ken!
    Heel lekker en smaakvol. Ik was bang dat het een waterige schaal zou worden (bij andere recepten namelijk wel), maar dat was niet deze keer. Ik had het geheel niet afgedekt, wel wat lager in oven geplaatst en in de gaten gehouden dat scheelde denk ik ook mbt vocht. Erg lekker!






    Reageer
  5. Verrukkelijk !






    Reageer
  6. Ik heb er mijn eigen draai aangegeven en het was echt heerlijk. Met 2 courgettes en 2 ons gehakt en een beetje geitenkaas bovenop. Superlekker en snel klaar door courgette te grillen. Voor 1 persoon voor 2 dagen






    Reageer
  7. Goed en zeker lekker! Ik had aan 3 courgettes genoeg en heb t naar eigen smaak nog pittiger gemaakt(beetje sambal,ketjap,chilipoeder). Hier hebben we met 4 volwassenen van gegeten.






    Reageer
  8. Wat een kunstwerkje zeg! Super heerlijk zelfs mijn vriend vond het lekker en heeft zowat de ovenschotel uitgeschraapt.
    Wel een flinke voorbereidingstijd, maar zeker voor herhaling vatbaar!!

    Reageer
  9. ik dit recept nou een aantal x gemaakt en echt heeeerlijk.
    ik heb enkel de courgette gegrild in de grilpan in de olie gekwast en zout en gepeperd.
    jammie hoor






    Reageer
  10. Wat een heerlijk gerecht. Deze komt op ons lijstje.






    Reageer
  11. Vandaag voor het eerst deze courgette lasagne geprobeerd en hij is heerlijk! Wel de champignons vervangen door prei. Ik had alles door de helft gedaan maar was veel te veel voor 2 personen. Super recept!






    Reageer
  12. Redelijk veel werk en het resultaat qua uiterlijk matig, het was super waterig nadat het uit de oven kwam terwijl ik wel het recept heb gevolgd. De smaak was okay.

    Reageer
  13. Zalig recept! Heb het al tal van keren gemaakt en het blijft superlekker! De overschot van de tomatensaus vries ik ik in om als spaghettisaus te gebruiken met courgetti! Fantastisch recept!






    Reageer
    • Anouk Overmeer

      Super lekker. Wel veel werk. Maar wij eten hier met zijn 3en 4x van. Porties invriezen. En daarbij een salade met mozzarella erbij. Heerlijk genieten.






      Reageer
  14. Aardig wat werk om te bereiden. Heb zelf verse tomaten gebruikt in plaats van de blokjes. Volgende zal ik het gehakt ook wat kruiden dat vonden we flauw.Ook is Auberige een goede smaak toevoeging voor de saus. Had zelf aan 3 courgettes genoeg. Voor de rest een heerlijk gerecht.






    Reageer
  15. Bij AH of Jumbo kan je vers ingevroren kruiden kopen van het merk Daregal. De Italiaanse is zeer geschikt voor dit recept. Ook heerlijk in zelfgemaakte tomatensoep.

    Reageer
    • Echt heerlijk! Ik ben super blij dat ik dit recept ben tegengekomen. Hij is erg goed gelukt en was echt heerlijk. Ik mistte de pastabladen totaal niet, terwijl ik dat normaal wel vaak heb bij pastavervangers. Echt een top recept. 5 sterren waard!






      Reageer
  16. ik vroeg mij af: kun je dit invriezen en bijvoorbeeld later weer opwarmen?

    Reageer
  17. Kleuranalyse Limburg

    Prima werk.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*