Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke koolhydraatarme lasagne gemaakt van courgette plakken.

Koolhydraatarme courgette lasagne

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 13 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 90
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Ingrediënten

Schaal
  • 3 tot 4 grote courgettes
  • 1 el olijfolie
  • 23 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 1 middelgrote ui
  • 1 rode paprika
  • 250 gr champignons
  • 500 gr rundergehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes of polpa (800 gr)
  • 2 tl gedroogde oregano
  • handje verse basilicum
  • 200 gr ricotta
  • 1 eiwit van een middelgroot ei
  • 35 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 120 gr geraspte mozzarella
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C. Snijd alle groenten behalve de courgettes in kleine stukjes. Snijd de uiteinden van de courgettes af en snijd ze in de lengte in plakken van ca. 0,5 cm.
  2. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met zout en laat de zout 15 minuten het vocht onttrekken. Dep daarna de plakken droog met keukenpapier en bak de plakken 15–20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan. Fruit de knoflook en ui glazig, voeg paprika en champignons toe en bak 5 minuten. Bak het gehakt rul in een aparte pan, voeg toe aan de groenten en roer goed door.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout (ca. 1 tl zout), voldoende zwarte peper, oregano en fijngehakte verse basilicum en laat de saus zonder deksel 15–20 minuten sudderen en indikken.
  5. Meng in een kom de ricotta met het eiwit en de helft van de Parmezaanse kaas. Roer een paar lepels van dit mengsel door de saus en haal van het vuur.
  6. Schep een laag saus in een ovenschaal, leg daarop courgetteplakken, dan een laag ricottamengsel, wat mozzarella en Parmezaanse kaas. Herhaal tot alles op is, eindig met kaas.
  7. Dek af met aluminiumfolie en bak 30 minuten. Verwijder de folie en bak nog 10 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Laat kort afkoelen voor het serveren.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/6
  • Calorieën: 628
  • Vetten: 39,1
  • Koolhydraten: 17,1
  • Vezels: 12,9
  • Eiwitten: 47,8