Print
Heerlijke koolhydraatarme lasagne gemaakt van courgette plakken.

Koolhydraatarme courgette lasagne

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 40
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 1 hour 20 minutes
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 4 grote courgettes
  • 1 tl olijfolie
  • 23 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 200 gr champignons
  • 500 gr mager rundergehakt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • handjevol basilicum en peterselie
  • zout en peper naar smaak
  • 200 gr ricotta
  • 35 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 120 gr geraspte mozzarella
  • 2 blikken tomatenblokjes (800 gr)
  • 1 eiwit van een middelgroot ei

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd op een grote snijplank alle groente behalve de courgettes in kleine stukjes. Snijd vervolgens op een schone snijplank de uiteinden van elke courgette eraf. Snijd dan de courgettes in de lengte in plakken van 0,5 cm dik. Plaats de courgette plakken op een rooster met bakpapier en besprenkel ze met zout. Bak de courgette plakken 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Terwijl de courgette plakken in de oven zitten kan je beginnen met het maken van de saus. Pak hiervoor een grote koekenpan en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg de fijngeperste knoflook en stukjes ui toe en bak dit totdat de uien glazig (doorzichtig) worden. Voeg dan de rest van de gesneden groente toe en bak nog eens 5 minuten. Bak vervolgens in een aparte koekenpan het gehakt rul. Voeg het gehakt dan toe aan de pan met de groenten en roer alles goed door elkaar.
  3. Voeg dan de tomatenblokjes toe aan de pan met groenten en gehakt en roer nog eens alles goed door elkaar. Laat de saus zonder deksel ongeveer 15-20 minuten sudderen. Ondertussen kan je de kaassaus maken. Pak hiervoor een middelgrote kom en voeg hier de ricotta, het eiwit en de helft van de Parmezaanse kaas aan toe. Meng dit met een garde goed door elkaar. Voeg 1/4 van het kaasmengsel, oregano, peterselie, basilicum en zout en peper naar smaak toe aan de pan met de tomatensaus en haal de pan dan van het vuur.
  4. Pak dan een ovenschaal erbij en doe hierin een laagje tomatensaus. Doe hierboven op een laag met courgette plakken. Besmeer de courgette plakken met het kaas mengsel en besprenkel met wat geraspte mozzarella en parmezaanse kaas. Herhaal dit totdat je ovenschaal is gevuld of totdat je ingrediënten op zijn.
  5. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats in de voorverwarmde oven (190 graden). Bak de lasagne 30 minuten met de aluminiumfolie eroverheen. Haal het aluminiumfolie dan van de ovenschaal en bak nog eens 10 minuten zonder. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/6
  • Calorieën: 360
  • Vetten: 20,1
  • Koolhydraten: 14,9
  • Eiwitten: 29,5
Copy link