Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme cranberry monchoutaart met witte chocolade.

Koolhydraatarme cranberry monchoutaart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 300
  • Porties: 8 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bodem

Vulling

  • 200 gr monchou
  • 250 ml slagroom (35% vet)
  • 50 gr erythritolpoeder
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 tl vanille extract

Topping


Bereidingswijze

  1. Smelt de roomboter en laat afkoelen. Voeg dit vervolgens samen met het meel, zout, erythritol of Sukrin Gold en kruiden toe aan een grote kom. Roer tot een samenhangend deeg.
  2. Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier en druk het deeg op de bodem. Zet de vorm met bodem vervolgens 15 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de heteluchtoven voor op 170 graden.
  3. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg 4 gelatineblaadjes toe aan een kom met koud water en laat dit minimaal 5 minuten weken.
  4. Klop in een kom de zachte monchou, vanille extract en erythritolpoeder luchtig. Klop daarna in een aparte kom met een mixer de slagroom stijf. Spatel de geklopte monchou vervolgens door de slagroom.
  5. Voeg 50 ml water toe aan een steelpannetje en breng dit aan de kook. Zet het vuur uit, laat het kort afkoelen en knijp de gelatineblaadjes uit. Roer de gelatine door het hete water en laat ietsjes afkoelen (tot 40 graden). Voeg de opgeloste gelatine al kloppend toe aan de roomkaasvulling. Giet de vulling in de springvorm, dek de taart af en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast.
  6. Doe de cranberries samen met de sinaasappelrasp, het water en de erythritolpoeder (begin met 50 gram) en vanille extract in een pan en breng dit op middelhoog vuur aan de kook. Roer het mengsel af en toe door.
  7. Laat alles op laag vuur 10-15 minuten koken, tot de cranberries geknapt zijn. Hoe meer je roert en hoe langer je de compote laat koken, hoe fijner van structuur de cranberrycompote zal worden. Proef de compote tegen het einde en voeg eventueel wat extra zoetstof toe.
  8. Haal de compote vervolgens door een zeef, zodat je een heldere vloeistof overhoudt.
  9. Roer op het eind eventueel wat maizena (eerst mengen met koud water) of 1 gelatineblaadje (eerst 5 minuten weken) erdoor. Verdeel de cranberry compote na het afkoelen over de taart en laat nog eens 2 uur opstijven.
  10. Schaaf op voor het serveren wat witte chocolade over de taart en decoreer met bevroren cranberries (of verse).


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/8 van de taart)
  • Calorieën: 331
  • Vetten: 30,2
  • Koolhydraten: 8,1
  • Vezels: 3,1
  • Eiwitten: 5,4