Koolhydraatarme crêpes met schijfjes aardbeien

Koolhydraatarme crêpes

Heerlijke knapperige koolhydraatarme crêpes!

Op de website heb ik al vaak aangegeven dat ik gek ben op pannenkoeken. Ik ben dan ook vaak aan het experimenteren met nieuwe koolhydraatarme pannenkoek recepten. Tot vandaag ontbrak er een koolhydraatarme crêpe recept op onze site. Een crêpe of flensje is een dunne en knapperige variant van de normale pannenkoek. Bij deze deel ik mijn koolhydraatarme crêpe recept.

Ik heb geprobeerd de structuur van een crêpe na te bootsen door roomkaas en kokosmeel te gebruiken. De roomkaas bevat van nature veel vetten en zorgt voor een knapperig korstje. De kokosmeel is hoog in vezels en dient als bindmiddel in het recept. Het resultaat is een heerlijke dunne knapperige crêpe laag in koolhydraten. Een crêpe bevat slechts 2,1 gr koolhydraten!

Serveertip:
De koolhydraatarme crêpes zijn heerlijk om te eten met verse aardbeien of een koolhydraatarme siroop. Het is ook mogelijk om je eigen chocoladesaus te maken door suikervrije chocolade au bain-marie te smelten.

Print
Koolhydraatarme crêpes met schijfjes aardbeien

Koolhydraatarme crêpes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 4 crêpes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom met een garde de eieren, kokosmeel, Steviala kristal. Verwarm vervolgens de roomkaas in een pannetje. Voeg de roomkaas vervolgens toe aan het eimengsel en meng nog eens goed. Laat het beslag een aantal minuten rusten.
  2. Verwarm vervolgens een el boter of olie. Doe m.b.v. van een soeplepel 1/4 van het beslag in de pan en draai de pan om het beslag te verdelen.
  3. Bak de crêpe boven een laag vuur en draai hem om wanneer de onderkant goudbruin is. Herhaal dit to het beslag op is. Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de gebakken pannenkoeken.
  4. Garneer de crêpes eventueel met gesmolten suikervrije chocolade of Stevia Frost poedersuiker.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 crêpe
  • Calorieën: 114
  • Vetten: 8,9
  • Koolhydraten: 2,1
  • Eiwitten: 5,9

 

Koolhydraatarme crêpes met schijfjes aardbeien

26 Reacties

  1. Ik had geen kokosmeel in huis dus wat amandelmeel gebruikt en ipv. Stevia wat zoetstof en vanille aroma. Wat een heerlijk recept!
    Komt echt bij een klassieke pannekoek/crêpe in de buurt wat niet altijd het geval is.
    Ik ben fan! (Sowieso van deze website ;-)) dank

    Reageer
  2. Erg lekkere crepes. Ik word er blij van😊 Prima structuur, niet droog. Bescheiden smaak.

    Reageer
  3. Ik zou graag deze een keer willen maken! Alle recepten op deze website zijn zo lekker! Ik heb alleen een vraag, kan ik ipv de steviala kristal ook gewone zoetstof gebruiken zoals bijvoorbeeld Ah Sucralose? En wat zijn dan de verhoudingen? Alvast heel erg bedankt en dankjewel voor alle heerlijke recepten!

    Reageer
    • Hi Sel,

      Bedankt voor je berichtje. Je kunt het altijd proberen, maar ik raad aan om erythritol of Steviala kristal te gebruiken. Met deze zoetstoffen weet je zeker dat de gerechten geen vieze nasmaak krijgen. We verkopen sinds kort onze eigen erythritol (Lowcarbchef erythritol). Dit kun je kopen in onze webwinkel. Zeker de moeite waard.

      Gr,

      Quint

      Reageer
  4. Heerlijk! Ze doen niet onder voor traditionele crêpes!
    Bedankt voor het recept!

    Reageer
  5. Janine van Leijen

    Lekkere crepes❤️. Alleen blijven ze wat kleven in de pan bij mij en gaan ze kapot. Wat kan ik daar aan doen?

    Reageer
    • Hi Janine,

      Bedankt voor je berichtje. Bij mij helpt het om iets meer boter te gebruiken en kleinere pannenkoekjes te bakken. Dan kun je ze gemakkelijker omdraaien en blijven ze niet plakken.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  6. Even een vraagje als ik deze pannekoeken zou bakken hoelang kan ik ze dan bewaren ??

    Reageer
  7. Wat een heerlijke crepes. Een aanrader!

    Reageer
  8. kan ik ipv kokosmeel ook amandelmeel gebruiken in dit recept?

    Reageer
    • Hi Cindy,

      Je kunt de kokosmeel vervangen door 30 gr amandelmeel. Veel succes met het bakken!

      Gr,

      Quint

      Reageer
  9. Heerlijk alternatief voor “echte” pannenkoeken. Ik vind ze lekkerder dan boekweit pannenkoeken. Alleen wat lastig om ze om te keren. Ze gaan gauw stuk maar met behulp van een bord prima te doen.

    Reageer
    • Heerlijk recept. Ik heb alleen twee eieren gebruikt ipv 3. Het advies is inderdaad op laag vuur en pas draaien als het al een kleurtje heeft. Anders is t moeilijk omdraaien. Oprollen ging wel goed.

      Reageer
  10. Ik heb ze afgelopen weekend gebakken. Mijn man die absoluut niet van kaas houd (ik heb hem natuurlijk niet wijzer gemaakt 😉 vond hem ook lekker.

    Reageer
  11. Zoooo lekker, jammer dat je er maar 1 tegelijk mag hebben

    Reageer
  12. Dit is super lekker en makkelijk. Ik realiseerde me net dat dit vanmiddag al voor de 5de keer in 2 weken op tafel stond. Wel iedere keer in een andere topping variatie. Dat ligt er maar net aan wat ik in huis heb. Hier is het een groot succes in ieder geval. 🤗

    Reageer
  13. Heerlijk!!!!

    Reageer
  14. Super lekker!

    Reageer
  15. Mieke Versteijlen

    Bedankt voor de snelle reactie.
    Ik heb eigenwijs 30 gram kokosmeel gebruikt.
    Het werd uiteraard niet vloeibaar dus niet te bakken.
    Extra kokosmelk erbij gedaan.
    Wel vloeibaar maar het resultaat was echt niet lekker.
    Ik ga de pannenkoeken nu maken volgens jouw recept.

    Reageer
  16. Klopt dit? 10 gram kokosmeel.
    Ik wil 1 crêpe maken. Dit zou betekenen dat ik 3 3/3 gram kokosmeel nodig heb!

    Reageer
    • Hi Mieke,

      Dat klopt. Je hebt heel weinig kokosmeel nodig. Als je een iets stevigere pannenkoek wilt kun je er 5 gram van maken!

      Met vriendelijke groet,

      Quint

      Reageer
  17. Zo blij met dit recept…..heb een jong kind met diabetes en dit is een uitkomst. Scheeld gewoon 20 koolhydraten minder per pannekoek. Ik geef het een dikke 10

    Reageer
    • Dit is heerlijk! Eindelijk pannenkoekje die niet zoveel naar ei smaakt, maar naar echte pannenkoeken. Dit is een blijvertje!
      Ook makkelijk te maken!

      Reageer
  18. Al een aantal keer gemaakt als ontbijt in het weekend, heerlijk!
    De frost maakt het wel af.

    Reageer
  19. Sasha Gaander

    Heerlijk deze crèpes!
    Ik ga ze nu voor de 2e x maken.
    Ik voeg zelf nog wat vanillearoma toe als extraatje.
    Ze passen prima in een ketogeen dieet.

    Bedankt
    Gr. Sasha

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*