Cakejes gevuld met custard.

Koolhydraatarme custard cakejes

We hebben weer een heerlijk bakrecept voor jullie gemaakt, dit keer heuse koolhydraatarme custard cakejes! Deze cakejes ken je misschien wel van de supermarkt. Daar zijn ze al lang een onmisbaar onderdeel van het koekschap. Custard cakejes zijn roomboter cakejes gemaakt en gevuld met een zachte custard. In dit recepten maken wij deze helemaal zelf. We gebruiken geen suiker en geen bloem, hierdoor zijn de cakejes koolhydraatarm en glutenvrij.

Custard cakejes maken

Dit recept is supermakkelijk om te maken. Je hebt slechts een aantal koolhydraatarme basisingrediënten. Zo maak je de cakejes met amandelmeel, kokosmeel, erythritol, ei en boter. De custard maak je helemaal zelf met slagroom, eidooiers en een klein beetje erythritol poeder en boter. De custard cakejes bakken we af in een muffinvorm (16 muffins). Je kunt hiervoor een blik van siliconen of metaal gebruiken. Als je kiest voor metaal is het belangrijk om het blik goed in te vetten of papierenvormpjes te gebruiken. Na het bakken zijn de cakejes en de custard vulling nog zacht, maar tijdens het afkoelen worden ze iets harder.

Bewaartips
Bewaar de custard cakejes in een afgesloten trommel in de koelkast of vries ze in. In de koelkast zijn ze zo’n 3 dagen houdbaar. In de vriezer zijn ze na 3 maanden nog lekker. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere cake en koek recepten!

Print
Cakejes gevuld met custard.

Koolhydraatarme custard cakejes

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 12 cakejes 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

Custard

Cakejes


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de custard. Verwarm 175 ml slagroom met het vanille-extract in een steelpan.
  2. Klop de rest van de slagroom (25 ml) samen met de eidooiers en de erythritol poeder met een elektrische mixer luchtig op. Schenk vervolgens de verwarmde slagroom erbij en roer goed door.
  3. Voeg als het goed is gemengd de slagroom weer toe aan de steelpan. Breng de slagroom al roerend aan de kook. Blijf roeren tot het begint in te dikken. Voeg dan de roomboter toe en roer dit door de custard, totdat het is gesmolten.
  4. Giet de custard in een schaaltje en dek af met vershoudfolie. Druk de folie aan op de custard, zodat er tijdens het koelen geen velletje op de custard komt. Laat koelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens in de koelkast.
  5. Verwarm voor de cakejes de heteluchtoven voor op 175 graden. Gebruik cupcake vormpjes of vet de cupcakevorm (12 cupcakes) in met boter of kokosolie.
  6. Doe de ingrediënten voor de cakejes in een kom en mix met een elektrische mixer tot een glad beslag. Schep het beslag in een spuitzak en knip het puntje eraf. Verdeel het beslag over de vormpjes.
  7. Druk met je duim bij elke cupcake in het midden van het beslag een kuiltje. Haal de custard uit de koelkast en klop dit kort op met een vork. Doe de custard in een spuitzak en knip het puntje eraf. Spuit in de kuiltjes van ieder cakeje wat custard.
  8. Bak de custard cakejes 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de cakejes uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 cakeje (1/12)
  • Calorieën: 201
  • Vetten: 19,4
  • Koolhydraten: 1,3
  • Vezels: 1,5
  • Eiwitten: 4,7
Cakejes gevuld met custard.

4 Reacties

  1. Dit is echt amazing! Ik heb ze verdeeld in 5 grotere cupcake vormpjes van de Action. Dan heb je echt een gebakje

    Reageer
  2. Kan je ook ipv de erythirol-poeder, gewone erythirol gebruiken?

    Reageer
    • Hi Lieke,

      Dat kan! Je kunt normale erythritol ook even fijnmalen in de blender, dan krijg je ook een poeder. Dit lost beter op in het beslag 🙂

      Reageer
  3. Ik maak ze nu voor de tweede keer. ze zijn heerlijk. Een ware traktatie. Dank je wel 😍

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*