Heerlijke detox salade met rucola, geraspte wortel, geraspte bieten en feta.

Koolhydraatarme detox salade

Vandaag iets nieuws op Lowcarbchef.nl, een koolhydraatarme detox recept. Met een detox recept bedoel ik geen sapje, maar gewoon een gezonde salade. Deze salade is gemaakt van rauwe rode bieten, wortel, rucola en een dressing van appelcider azijn.

Welke bijzondere eigenschappen hebben deze ingrediënten?

Rode bietjes bevorderen fase twee van de detox doordat gifstoffen omgevormd worden tot in water oplosbare stoffen die snel uit het lichaam afgevoerd kunnen worden. Ook kunnen het eten van bietjes helpen bij hypertensie, oftewel een hoge bloeddruk. Het eten van wortels helpt bij het voorkomen van veel ziekten omdat het de leverfunctie verbetert. Daarnaast zijn wortels rijk aan beta-caroteen. Het zorgt, net als vitamine A, voor een goede weerstand en is erg belangrijk voor het gezichtsvermogen, maar ook voor gezonde botten, tanden, huid en voor de groei. Het azijnzuur in de appelcider azijn verzorgt het maagdarmstelsel, bevordert de spijsvertering, rekent af met parasieten en herstelt de zuurgraad van het lichaam. Het versnelt de stofwisseling en vermindert tegelijk de trek.

Print
Heerlijke detox salade met rucola, geraspte wortel, geraspte bieten en feta.

Koolhydraatarme detox salade

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Totale tijd : 25
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht

Ingrediënten

  • 500 gr rauwe bieten
  • 4 bospenen of 150 gr rauwkost peen julienne
  • 100 gr rucola
  • 100 gr feta kaas
  • 25 ml olijfolie
  • 15 ml appelcider azijn

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Pak een grote snijplank en snijd hierop de uiteindes van de bieten weg. Schil de bieten vervolgens met een dunschiller en snijd eventueel een dun plakje van de boven- en onderkant af. Spoel de knol daarna even af onder de kraan.
  2. Pak nu een groot bakje en rasp boven het bakje alle bietjes fijn. Doe hetzelfde met de vier bospenen. Pak nu vier borden en verdeel de rucola gelijkmatig. Voeg de geraspte wortel en bieten toe en garneer met de feta kaas.
  3. Om de dressing te maken doe je de olijfolie en appelcider azijn in een bakje en meng je dit goed door elkaar. Besprenkel de dressing over de detox salade! Eet smakelijk

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 portie
  • Calorieën : 168
  • Vetten : 10,3
  • Koolhydraten : 9,9
  • Eiwitten : 6,9

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*