Donuts met topping

Koolhydraatarme donuts

Wie houdt er niet van donuts? Super lekker als snack bij een kopje koffie of thee. Helaas bevatten de donuts die je koopt bij de bakker of supermarkt veel koolhydraten en suikers. Hierdoor zijn passen reguliere donuts niet in een koolhydraatarm of keto dieet. Gelukkig hebben wij nu een alternatief: koolhydraatarme donuts gemaakt van amandelmeel!

Koolhydraatarme donuts maken
Met het gebruik van eieren, boter en amandelmeel i.p.v. bloem komen we een heel eind om deze koolhydraatarme donuts te maken. Doordat we verder een combinatie hebben gebruikt van appelazijn en baksoda zijn de donuts ook lekker luchtig. De erythritol en chocolade topping zorgt voor een zoete smaak.

Benodigheden
Deze heerlijke donuts maak je in de oven. Verder heb je een speciale donutvorm nodig en een spuitzak. Hier vind je de donutvorm die wij hebben gebruikt, een spuitzak kun je kopen in de supermarkt.

Tips
Met dit basisrecept kun je heerlijk variëren. Doe er bijvoorbeeld nog wat blauwe bessen doorheen, nootjes of wat dacht je van chocolade chips? De topping is ook vrij om mee te variëren. Je kunt ze zo mooi maken als je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om gevriesdroogde aardbeien erover te strooien, of wat amandelstiften. Kortom super lekker en leuk om te maken! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere keto recepten.

Print
Donuts met topping

Koolhydraatarme donuts

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 12 mini donuts 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingrediënten

Donuts

Topping

  • 75 gr balance chocolade, melk of wit
  • optioneel: gehakte noten
  • optioneel: geschaafde amandelen

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Voeg alle ingrediënten voor de donuts toe aan een mengkom en mix met een garde of elektrische mixer tot een egaal beslag.
  2. Schep vervolgens het beslag in een spuitzak en knip een puntje ervan af. Spuit het beslag in 12 donut vormpjes. Bak de donuts 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zijn de donuts nog niet goudbruin gekleurd, bak ze dan 2 tot 3 minuten extra. Laat de donuts buiten de oven afkoelen.
  3. Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie in een hittebestendige kom boven een pannetje met een laagje kokend water. Dip de afgekoelde donuts in de chocolade en verdeel daarna wat nootjes of andere topping over de donuts. Bewaar de donuts in de koelkast voor maximaal 4 dagen, je kunt zoe ook invriezen.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 donut (1/12)
  • Calorieën: 104
  • Vetten: 8,8
  • Koolhydraten: 1,8
  • Eiwitten: 2,6
Donuts met topping

4 Reacties

  1. Hoi Anne,

    Wat een leuk recept! In de beschrijving staat appelcider, maar in je ingrediëntenlijst appelazijn. Wat heb ik ervoor nodig! Ik vind donuts erg lekker, dus wil ze graag proberen te maken. Dank!

    Reageer
    • Hi Carianne,

      Oops, dat was een beetje onduidelijk. Je moet appelazijn hebben. In de supermarkt noemen ze het ook wel eens appelcider azijn.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  2. Zou graag willen weten hoe groot de donuts zijn ivm aanschaf van een donutvorm..

    Reageer
    • Hi,

      Wij hebben een mini donutvorm (8 stuks) van Bol gebruikt (zie tekst boven recept voor linkje naar de vorm).

      Groet,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*