Print
Donuts met topping

Koolhydraatarme donuts

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 12 mini donuts 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingrediënten

Donuts

Topping

  • 75 gr balance chocolade, melk of wit
  • optioneel: gehakte noten
  • optioneel: geschaafde amandelen

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Voeg alle ingrediënten voor de donuts toe aan een mengkom en mix met een garde of elektrische mixer tot een egaal beslag.
  2. Schep vervolgens het beslag in een spuitzak en knip een puntje ervan af. Spuit het beslag in 12 donut vormpjes. Bak de donuts 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zijn de donuts nog niet goudbruin gekleurd, bak ze dan 2 tot 3 minuten extra. Laat de donuts buiten de oven afkoelen.
  3. Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie in een hittebestendige kom boven een pannetje met een laagje kokend water. Dip de afgekoelde donuts in de chocolade en verdeel daarna wat nootjes of andere topping over de donuts. Bewaar de donuts in de koelkast voor maximaal 4 dagen, je kunt zoe ook invriezen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 donut (1/12)
  • Calorieën: 104
  • Vetten: 8,8
  • Koolhydraten: 1,8
  • Eiwitten: 2,6