Print
Heerlijke chips zonder aardappelen op basis van amandelmeel, kokosmeel en lijnzaadmeel.

Koolhydraatarme doritos

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 25 minutes
  • Porties: 30 stuks 1x
  • Categorie: Snack
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

  • 75 gr amandelmeel
  • 37 gr lijnzaadmeel of fijgemalen lijnzaad
  • 22 gr kokosmeel
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 tl gedroogde chilipeper vlokken
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zout

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng vervolgens met een garde alle droge ingrediënten in een grote kom door elkaar. Voeg de eieren toe en meng nog eens goed met de hand.
  2. Verdeel het deeg in 2 ballen en leg 1 bal tussen 2 vellen bakpapier. Vet het onderste vel in met olie of boter. Pak vervolgens een deegroller en rol om een plat deeg en dun deeg te vormen. Vorm tot de dikte van een dunne cracker.
  3. Haal dan het bovenste vel bakpapier eraf en vorm ongeveer 15 driehoekjes met een pizza mes of een normaal mes. Het deeg wat overblijft kan je bij de andere deegbal doen.
  4. Leg het vel bakpapier met de deeg driehoekjes op een bakplaat en doe ze 7,5 tot 10 minuten in de oven. Laat de chips na het bakken afkoelen en genieten maar. Herhaal hetzelfde proces met de andere deegbal!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 6 doritos chips
  • Calorieën: 156
  • Vetten: 13,0
  • Koolhydraten: 7,4
  • Eiwitten: 7,4

22 reviews