Eiersalade met koolhydraatarm brood.

Koolhydraatarme eiersalade

Met dit recept maak je gemakkelijk zelf een bakje koolhydraatarme eiersalade. Je hebt slechts een aantal basisingrediënten nodig die je ongetwijfeld al in huis hebt. De eiersalade is romig van smaak en lekker kruidig door de mosterd, kerrie en het fijngesneden sjalotje. Je kunt de eiersalade serveren op een sneetje koolhydraatarm brood of een koolhydraatarme cracker. Zelf hebben we een koolhydraatarm brood van Lizza bij de eiersalade gemaakt. Dit koolhydraatarme en vezelrijke brood verkopen wij sinds kort in onze webwinkel. Het is compact, krokant en super lekker van smaak! Deze eiersalade bevat per portie slechts 0,7 gr koolhydraten. Met een sneetje Lizza kom je op een totaal van 3,5 gr koolhydraten. Je kunt dit recept dus ook maken als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt!

Tips:
Met dit recept maak je drie porties koolhydraatarme eiersalade. De salade kun je na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt eventueel om de hoeveelheid vet te verminderen de mayonaise vervangen door yogonaise of Griekse yoghurt. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme lunch recepten.

Print
Eiersalade met koolhydraatarm brood.

Koolhydraatarme eiersalade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 1/2 klein sjalotje
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl kerriepoeder
  • snufje paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1 el verse bieslook

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de eieren voorzichtig toe aan de pan en kook ze in 8 minuten hard. Laat de eieren na het koken direct schrikken in koud water. Pel vervolgens de eieren en prak ze fijn met een vork.
  2. Meng in een kom de mayonaise, mosterd, kerrie en paprikapoeder. Snijd dan de sjalot heel fijn en voeg dit samen met de geprakte eieren toe aan de kom. Snijd vervolgens de verse bieslook fijn en gebruikt dit als garnering. Serveer de eiersalade op een koolhydraatarm broodje of cracker. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3 van het totaal
  • Calorieën: 151
  • Vetten: 12,6
  • Koolhydraten: 0,7
  • Eiwitten: 8,2
Eiersalade met koolhydraatarm brood.

6 Reacties

  1. Heerlijk, als je deze heb gemaakt maak je het echt voortaan zelf

  2. De eiersalade is heerlijk!! Dat is zeker een blijvertje, ik ben heel blij met deze site!!
    Dank je wel voor het delen

  3. Super lekker. Heb er twee dagen van gegeten.

  4. Ik heb het gemaakt met lente-ui ipv shalot. Ook lekker.

  5. Heel lekker! Ik heb het ook met lente-ui gemaakt (eet ik sowieso liever dan sjalot).
    Hopelijk wel een paar dagen houdbaar in de ijskast? Ik heb zeker genoeg voor drie dagen 🙂

  6. Wauw wat lekker! Zoontje van 3 heeft mama geholpen. Helaas lust hij geen ei. Maar ik vind hem heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*