Koolhydraatarme enchiladas met gehakt

Deze Mexicaanse enchiladas met gehakt zijn perfect voor de lente en zomer. De combinatie van gekruid vlees, gesmolten kaas en een rijke saus is simpelweg onweerstaanbaar. Voor dit recept hebben we gekozen voor een vulling van gekruid gehakt, als smaakvol alternatief op onze populaire enchiladas met kip. Alles wordt opgerold in koolhydraatarme wraps en afgebakken met een laagje romige kaas en een zelfgemaakte enchiladasaus. Het resultaat is een hartige ovenschotel die perfect past binnen een koolhydraatarme of keto leefstijl. Makkelijk om te maken en ideaal voor een doordeweekse avond of een gezellige weekendmaaltijd.

Wat maakt deze Mexicaanse enchiladas zó lekker?

Wat deze enchiladas zo lekker maakt, is de combinatie van smaken en structuren. De zelfgemaakte enchiladasaus geeft een volle, kruidige basis met precies genoeg pit. Het gehakt krijgt extra diepte door een mix van specerijen en de toevoeging van gesmolten kaas. Door de wraps voor het bakken alvast met saus te bedekken, worden ze lekker zacht maar behouden ze toch hun vorm. De verse jalapeño en romige guacamole zorgen voor een frisse tegenhanger. Dit is zo’n gerecht waar je met plezier nog een tweede portie van opschept.

Voor dit recept gebruiken we onze Lowcarbchef keto wraps. Ze bevatten slechts 1,8 gram koolhydraten per stuk en blijven stevig tijdens het vullen en bakken, zonder dat ze scheuren. Ideaal voor enchiladas, maar ook perfect voor wraps, burrito’s of als snelle pizzabodem.

Tips

Wil je wat extra groenten toevoegen? Fijngesneden paprika of courgette passen perfect in de gehaktvulling. Voor wie van extra pit houdt, kun je wat extra chilipoeder of een extra jalapeño toevoegen. Liever enchiladas met kip? Bekijk dan ons recept voor enchiladas met pulled chicken.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme enchiladas met gehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 4 porties 1x

Ingrediënten

Schaal

Enchiladasaus

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl uienpoeder
  • ½ tl of 1 tl chilipoeder (naar wens, afhankelijk van hoe pittig je het wilt)
  • 1 tl paprikapoeder
  • ¼ tl gedroogde oregano
  • 1 tl gemalen komijn
  • zout en peper naar smaak
  • 400 ml tomatensaus (passata)
  • 100 ml kippenbouillon

Gehaktvulling

  • 1 grote of 2 kleine sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 g rundergehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl of 1 tl zout (naar smaak)
  • ½ tl zwarte peper
  • optioneel: 1 rode paprika (in blokjes)
  • optioneel: 1 kleine courgette (in blokjes)
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 jalapeño, vers of uit pot
  • 6 Lowcarbchef Keto Wraps

Toppings 

  • 1 rijpe avocado
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el limoensap
  • ½ tl chilivlokken
  • Zout en peper
  • 125 gr creme fraiche

Bereidingswijze

  1. Enchiladasaus. Snijd de sjalot en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook kort.
  2. Voeg het uienpoeder, chilipoeder, paprikapoeder, oregano, komijn, zout en peper toe en bak kort mee.
  3. Voeg de passata toe en laat een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  4. Zet, zodra de saus kookt, het vuur laag en laat 10 minuten pruttelen en indikken. Proef en voeg indien nodig extra zout toe.
  5. Vulling. Snijd de sjalot fijn en pers de teentjes knoflook. Snijd, als je paprika of courgette wilt gebruiken, deze in kleine blokjes.
  6. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook enkele minuten. Voeg het gehakt toe samen met de komijn, paprikapoeder, uienpoeder, zout en peper. Bak het gehakt rul en gaar.
  7. Voeg eventueel de blokjes paprika en/of courgette toe en bak kort mee.
  8. Enchiladas samenstellen. Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) of 180 graden hetelucht. Schep een laag enchiladasaus op de bodem van een grote ovenschaal. Houd een grote opscheplepel saus apart in een schaaltje.
  9. Vul elke wrap met wat van de gehaktvulling en rol op. Leg de opgerolde wraps in de ovenschaal.
  10. Smeer de achtergehouden saus over de bovenkant van de wraps. Garneer met plakjes jalapeño en bestrooi met de resterende 50 g geraspte kaas. Bak de enchiladas 10 tot 15 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
  11. Guacamole. Snijd de rode ui fijn. Prak de avocado in een kom en meng met de rode ui, limoensap en chilivlokken. Breng op smaak met zout en peper.
  12. Verdeel de wraps over 4 borden en serveer met guacamole en creme fraiche


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 748
  • Vetten: 52,4
  • Koolhydraten: 11,1
  • Vezels: 17,5
  • Eiwitten: 49,3

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*