Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme enchiladas met gehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 4 porties 1x

Ingrediënten

Schaal

Enchiladasaus

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl uienpoeder
  • ½ tl of 1 tl chilipoeder (naar wens, afhankelijk van hoe pittig je het wilt)
  • 1 tl paprikapoeder
  • ¼ tl gedroogde oregano
  • 1 tl gemalen komijn
  • zout en peper naar smaak
  • 400 ml tomatensaus (passata)
  • 100 ml kippenbouillon

Gehaktvulling

  • 1 grote of 2 kleine sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 g rundergehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl of 1 tl zout (naar smaak)
  • ½ tl zwarte peper
  • optioneel: 1 rode paprika (in blokjes)
  • optioneel: 1 kleine courgette (in blokjes)
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 jalapeño, vers of uit pot
  • 6 Lowcarbchef Keto Wraps

Toppings 

  • 1 rijpe avocado
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el limoensap
  • ½ tl chilivlokken
  • Zout en peper
  • 125 gr creme fraiche

Bereidingswijze

  1. Enchiladasaus. Snijd de sjalot en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook kort.
  2. Voeg het uienpoeder, chilipoeder, paprikapoeder, oregano, komijn, zout en peper toe en bak kort mee.
  3. Voeg de passata toe en laat een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  4. Zet, zodra de saus kookt, het vuur laag en laat 10 minuten pruttelen en indikken. Proef en voeg indien nodig extra zout toe.
  5. Vulling. Snijd de sjalot fijn en pers de teentjes knoflook. Snijd, als je paprika of courgette wilt gebruiken, deze in kleine blokjes.
  6. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook enkele minuten. Voeg het gehakt toe samen met de komijn, paprikapoeder, uienpoeder, zout en peper. Bak het gehakt rul en gaar.
  7. Voeg eventueel de blokjes paprika en/of courgette toe en bak kort mee.
  8. Enchiladas samenstellen. Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) of 180 graden hetelucht. Schep een laag enchiladasaus op de bodem van een grote ovenschaal. Houd een grote opscheplepel saus apart in een schaaltje.
  9. Vul elke wrap met wat van de gehaktvulling en rol op. Leg de opgerolde wraps in de ovenschaal.
  10. Smeer de achtergehouden saus over de bovenkant van de wraps. Garneer met plakjes jalapeño en bestrooi met de resterende 50 g geraspte kaas. Bak de enchiladas 10 tot 15 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
  11. Guacamole. Snijd de rode ui fijn. Prak de avocado in een kom en meng met de rode ui, limoensap en chilivlokken. Breng op smaak met zout en peper.
  12. Verdeel de wraps over 4 borden en serveer met guacamole en creme fraiche


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 748
  • Vetten: 52,4
  • Koolhydraten: 11,1
  • Vezels: 17,5
  • Eiwitten: 49,3