Print
Enchiladas met zure room en guacamole.

Koolhydraatarme enchiladas

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 75
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

Bloemkool tortilla’s

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 3 eieren (M)
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper

Enchilada saus

  • 3 el olijfolie
  • 2 el arrowroot poeder
  • 1 blikje tomatenpulp of blokjes
  • 350 ml water
  • 1/2 groente bouillonblokje
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/4 tl gemalen komijn
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak

Vulling

  • 500 gr kipfilet
  • 150 gr mozzarella

Bereidingswijze

  1. Vul een pan met water en voeg de kipfilets toe. Breng het water aan de kook en kook de kipfilets in ca. 20 minuten gaar. Haal de kipfilets uit de pan en trek ze met twee lepels uit elkaar om pulled chicken te maken.
  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Verwarm een el olijfolie in een grote koekenpan en voeg de bloemkoolrijst toe. Wok de rijst in ca. 3 minuten gaar. Voeg de rijst toe aan een schone theedoek of kaasdoek en laat even afkoelen. Wring vervolgens het vocht uit de rijst en voeg de rijst toe aan een kom.
  3. Voeg de eieren, zout en peper toe aan de kom en meng goed. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep 8 hoopjes op de bakplaat. Vorm van de hoopjes 8 tortilla’s en bak deze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de tortilla’s dan om en bak nog eens 5 minuten. Als alle tortilla’s niet passen op de plaat kun je het in tweeën afbakken. Bak de tortilla’s vervolgens twee minuten in de koekenpan voor een bruin korstje.
  4. Verwarm 3 el olijfolie in een hapjes pan en voeg de arrowroot en chilipoeder toe. Bak dit al roerend 2 minuten en voeg dan de tomatenpulp, water en overige kruiden toe. Zet het vuur laag en laat het 10 minuten sudderen.
  5. Pak de ovenschotel en vet deze in met olie. Voeg een paar eetlepels saus toe en leg hier twee tortilla’s bovenop. Voeg dan de pulled chicken, kaas en een beetje saus toe. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn.
  6. Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de folie van de schotel en bak nog eens 5 minuten. Verdeel de enchilada’s over vier borden en serveer eventueel met lente-ui, crème fraîche en guacamole.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorieën: 420
  • Vetten: 45,9
  • Koolhydraten: 10,1
  • Eiwitten: 45,9
Copy link