Print
Koolhydraatarme fathead pizza belegd met kaas, salami en champignons.

Koolhydraatarme fathead pizza

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 1 pizzabodem 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingredi├źnten

  • 170 gr geraspte mozzarella
  • 30 gr volvette roomkaas
  • 85 gr amandelmeel
  • 1 groot ei (maat L)
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe vervolgens de geraspte mozzarella en roomkaas in een magnetronbestendige kom.
  2. Smelt de mozzarella en roomkaas door de kom 30 seconden in de magnetron te plaatsen. Haal de kom dan uit de magnetron, roer even met een spatel en doe nogmaals 30 seconden in de magnetron, zodat de kaas goed is gesmolten en gemengd.
  3. Voeg de amandelmeel, knoflookpoeder, zout en peper toe en roer dit goed door het kaasmengsel. Als het deeg te stevig is kun je het nogmaals 30 seconden opwarmen in de magnetron.
  4. Voeg vervolgens het ei toe aan de kom en kneed dit minimaal 1 minuut met de handen door het deeg.
  5. Leg het deeg dan tussen twee vellen bakpapier en rol het deeg met een deegroller tot de gewenste vorm en dikte. Verwijder het bovenste vel bakpapier en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  6. Plaats het vel bakpapier met het deeg op een bakplaat en bak de pizzabodem 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal de pizzabodem uit de oven en breng op smaak met tomatensaus, kaas en je favoriete toppings. Ik heb zelf ui, champignons, salami en ham gebruikt. Doe de bodem dan nogmaals 5-8 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas boven op de pizza is gesmolten.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 pizza
  • Calorie├źn: 589
  • Vetten: 47,4
  • Koolhydraten: 5,0
  • Eiwitten: 34,1
Copy link