Koolhydraatarme ferrero rocher.

Koolhydraatarme Ferrero Rocher

Ferrero Rocher, die bekende chocoladeballetjes met dat lekkere knapperige laagje hazelnoot, wie is er niet gek op? Het is ons gelukt om een waardig koolhydraatarm alternatief voor deze chocoladetraktatie te maken! Met echte hazelnoten en verschillende pure chocolade maken we een heerlijk krokant chocoladeballetje met een intense chocoladesmaak!

Hoe maak je koolhydraatarme Ferrero Rocher?

De klassieke Ferrero Rocher-balletjes zijn gemaakt van melkchocolade, hazelnoten en knapperige wafeltjes. Voor dit recept hebben we de wafeltjes weggelaten en de melkchocolade vervangen door twee soorten pure chocolade: 75% en 85% cacao. De kwaliteit van de chocolade is heel belangrijk voor de smaak, kies daarom een goede reep uit. We gebruiken voor de buitenkant een chocolade met 75% cacao, omdat deze wat mooier smelt. Om de bitterheid van de pure chocolade te balanceren, voegen we een suikervrije siroop toe die een subtiele zoetheid geeft zonder extra suikers.

Om net als bij de echte Ferrero Rocher een krokant laagje om de binnenkant te krijgen, dippen we ze in de chocolade, halen we ze daarna door de stukjes hazelnoten en dippen we ze op het einde nog een keer in een combinatie van de chocolade en hazelnoten. Zorg dat de chocolade van de binnenste laag goed koud is en de balletjes goed stevig zijn. Als dit niet het geval is dan zullen de balletjes oplossen in de chocolade laag en krijg je niet het gewenste resultaat.

Tips

Je kunt de hazelnootpasta (100% gemalen hazelnoten) kant-en-klaar kopen, maar ook gemakkelijk zelf maken. In het recept van de hazelnoot brownies staat hiervoor het recept.

Print
Koolhydraatarme ferrero rocher.

Koolhydraatarme Ferrero Rocher

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 120
  • Totale tijd: 140
  • Porties: 12 Ferrero Rocher balletjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

Binnenkant

Buitenste laag

  • 70 gr hazelnoot(stukjes)
  • 100 gr pure chocolade, 75%

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade voor de binnenkant in en voeg toe aan een hittebestendige kom en voeg de kokosolie toe. Zet een kleine pan met een laagje water op het vuur en zet de kom op de pan. Smelt de chocolade door middel van de stoom van het water.
  2. Voeg de hazelnootpasta en suikervrije stroop toe en meng glad tot een egaal mengsel. Zet in de koelkast en laat minimaal een uur hard worden.
  3. Rooster de hazelnoten kort in de pan of oven en houd 12 hele hazelnoten apart. Doe de rest in een keukenmachine of snijd met een mes in kleine stukjes. Doe de hazelnootstukjes in een mengkom.
  4. Haal de chocolade uit de koelkast en vorm er 12 balletjes van en doe in elk balletje een hazelnoot. Vorm de chocolade om de hazelnoot en rol met je vingers tot een goede, ronde vorm.
  5. Zet de balletjes terug in de koelkast en ga verder met het smelten van de chocolade voor de buitenlaag. Zet weer een kleine pan met een laagje water op het vuur en smelt de chocolade au bain-marie.
  6. Haal de balletjes uit de koelkast en gebruik twee vorken. Draai de balletjes in de chocolade en vervolgens in de hazelnootstukjes. Herhaal tot alle 12 balletjes een laagje van hazelnoten hebben
  7. Voeg de hazelnootstukjes die overblijven toe aan de gesmolten chocolade die is overgebleven. Meng goed en rol de 12 balletjes er nog een keer kort doorheen.
  8. Leg de chocolade balletjes in de koelkast en laat een uur uitharden. Haal uit de koelkast en serveer!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 balletje
  • Calorieën: 232
  • Vetten: 20,7
  • Koolhydraten: 5,2
  • Vezels: 4,4
  • Eiwitten: 4,1
Koolhydraatarme ferrero rocher.

2 Reacties

  1. redelijk jobke, maar wel super lekker!

    Reageer
  2. heel erg lekker, even een werkje maar zeker de moeite wastd. ze zijn niet zo mooi als op de foto maar smelt op je tong.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*