Koolhydraatarme frambozen mousse

Het is weer tijd voor een lekker koolhydraatarm toetje! Vandaag heb ik een heerlijke suikervrije mousse gemaakt van frambozen, slagroom en gelatine. Frambozen zijn niet alleen lekker, maar ook super gezond! Zo bevatten frambozen veel vitamine C, vitamine B11 en antioxidanten. Geen liefhebber van frambozen? Je kunt deze mousse ook maken met aardbeien, bramen of een combinatie van rood fruit.

Bereidingstips:
Je kunt bij het maken van deze koolhydraatarme frambozen mousse zowel verse als diepvries frambozen gebruiken. Verder is het belangrijk om goed op te letten bij het opkloppen van de slagroom. Stop af en toe even met kloppen als de slagroom dik wordt. De slagroom is klaar als er stevige pieken vormen. Als je te lang door klopt ontstaat er een zoete boter en dit is niet de bedoeling. De mousse kun je 1-2 dagen na de bereiding in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie plaatsen.

Tip: bekijk ook ons koolhydraatarm mascarpone toetje recept.

Print

Koolhydraatarme frambozen mousse

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Totale tijd: 80
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Dessert, Snack

Schaal

Ingrediënten

  • 200 gr verse of bevroren frambozen
  • 50 gr erythritol
  • citroensap van 1 kleine citroen
  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 60 gr Steviala Frost

Bereidingswijze

  1. Doe de frambozen samen met de erythritol in een pannetje en verwarm al roerend boven een laag vuur. Laat het ongeveer 5-8 minuten pruttelen, totdat de frambozen uit elkaar zijn gevallen.
  2. Pak vervolgens een zeef en een grote kom en giet het frambozen mengsel door de zeef. Gebruik een spatel om al het vocht door de zeef te drukken.
  3. Giet het frambozensap terug in de steelpan. Week de gelatineblaadjes in koud water en voeg ze samen met de citroensap toe aan de pan. Verwarm al roerend de inhoud van de pan, totdat de gelatine is opgelost. Giet het mengsel dan in een kom. Laat het mengsel vervolgens 1 tot 2 uur op kamertemperatuur volledig afkoelen.
  4. Doe dan de slagroom en Steviala frost in een grote kom en klop de slagroom met een elektrische mixer stijf. Je kunt de slagroom ook stijf kloppen met een keukenmachine. Voeg het gekoelde frambozen mengsel toe en spatel dit voorzichtig door de slagroom.
  5. Schep de frambozen mousse in 6 dessertglazen en zet minimaal 1 uur de koelkast. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 dessertglas
  • Calorieën: 290
  • Vetten: 29,3
  • Koolhydraten: 4,3
  • Eiwitten: 2,4

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*