Print

Koolhydraatarme frambozen mousse

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Totale tijd: 80
  • Porties: 3 dessertglazen 1x
  • Categorie: Dessert, Snack

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr verse of bevroren frambozen
  • 25 gr erythritol
  • citroensap van 1 kleine citroen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 30 gr Steviala Frost

Bereidingswijze

  1. Doe de frambozen samen met de erythritol in een pannetje en verwarm al roerend boven een laag vuur. Laat het ongeveer 5-8 minuten pruttelen, totdat de frambozen uit elkaar zijn gevallen.
  2. Pak vervolgens een zeef en een grote kom en giet het frambozen mengsel door de zeef. Gebruik een spatel om al het vocht door de zeef te drukken.
  3. Giet het frambozensap terug in de steelpan. Week de gelatineblaadjes in koud water en voeg ze samen met de citroensap toe aan de pan. Verwarm al roerend de inhoud van de pan, totdat de gelatine is opgelost. Giet het mengsel dan in een kom. Laat het mengsel vervolgens 1 tot 2 uur op kamertemperatuur volledig afkoelen.
  4. Doe dan de slagroom en Steviala frost in een grote kom en klop de slagroom met een elektrische mixer stijf. Je kunt de slagroom ook stijf kloppen met een keukenmachine. Voeg het gekoelde frambozen mengsel toe en spatel dit voorzichtig door de slagroom.
  5. Schep de frambozen mousse in 3 dessertglazen en zet minimaal 1 uur de koelkast. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 dessertglas
  • Calorieën: 290
  • Vetten: 29,3
  • Koolhydraten: 4,3
  • Eiwitten: 2,4
Copy link