Frikandel speciaal met rucola salade.

Koolhydraatarme frikandelsalade

Deze koolhydraatarme frikandelsalade is eenvoudig om te maken en heerlijk om te eten als lunch of diner. Een frikandel is uiteraard niet de gezondste keuze, maar af en toe één (of twee) moet kunnen. In dit recept heb ik de oven frikandellen van Mora gebruikt. Deze frikandellen bevatten slechts 1,8 gr koolhydraten per stuk en maar liefst 33% minder vet dan gefrituurde frikandellen. Vroeger at ik mijn frikandel speciaal altijd op een broodje, maar nu heb ik er een frisse salade bijgemaakt. Hierdoor bevat het gehele gerecht slechts 6,3 gr koolhydraten. Je kunt deze frikandelsalade dus ook maken als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt!

Tips:
Een frikandel is niet compleet zonder mayonaise, ketchup en uitjes. Wij raden aan om de suikervrije tomaten ketchup van Heinz te gebruiken. Deze ketchup bevat slechts 5,4 gr koolhydraten per 100 ml. Kun je deze niet vinden? Gebruik dan de Heinz 50% minder suiker & zout ketchup. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een review te plaatsen. Vond je dit een lekker recept? Bekijk dan ook ons recept voor een koolhydraatarme Big Mac salade.

Print
Frikandel speciaal met rucola salade.

Koolhydraatarme frikandelsalade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Lunch, Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

Frikandel speciaal:

  • 2 Mora oven frikandellen
  • 10 gr Heinz tomaten ketchup 0% suiker
  • 10 gr mayonaise of fritessaus
  • 15 gr uiensnippers

Salade:

  • 75 gr rucola slamelange
  • 1/4 komkommer
  • 4 cherrytomaten
  • 35 gr mini mozzarella bolletjes
  • 2 tl balsamicoazijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en plaats de bevroren frikandellen op de bakplaat. Doe de frikandellen in de oven en bak ze binnen 8-10 minuten gaar. Je kunt de frikandellen ook in de airfryer bereiden. Bak de frikandellen dan 6-8 minuten op 200 graden.
  2. Maak ondertussen de salade door de komkommer en cherrytomaten in kleine blokjes te snijden. Voeg vervolgens de rucola slamelange, de gesneden ingrediënten, de mini mozzarella bolletjes en de balsamicoazijn toe aan een grote kom en meng alles goed door elkaar. Serveer de salade op een groot bord of op een schaaltje.
  3. Haal de frikandellen na het bakken uit de oven of airfryer en snijd de frikandellen in de lengte doormidden, maar snijd ze niet door. Spuit in de opening van de frikandellen een beetje mayonaise en suikervrije ketchup en garneer met gesnipperde uitjes. Serveer de frikandellen met de salade. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 480
  • Vetten: 36,2
  • Koolhydraten: 6,3
  • Eiwitten: 26,9

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*