Print
Frikandel speciaal met rucola salade.

Koolhydraatarme frikandelsalade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Lunch, Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

Frikandel speciaal:

  • 2 Mora oven frikandellen
  • 10 gr Heinz tomaten ketchup 0% suiker
  • 10 gr mayonaise of fritessaus
  • 15 gr uiensnippers

Salade:

  • 75 gr rucola slamelange
  • 1/4 komkommer
  • 4 cherrytomaten
  • 35 gr mini mozzarella bolletjes
  • 2 tl balsamicoazijn

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en plaats de bevroren frikandellen op de bakplaat. Doe de frikandellen in de oven en bak ze binnen 8-10 minuten gaar. Je kunt de frikandellen ook in de airfryer bereiden. Bak de frikandellen dan 6-8 minuten op 200 graden.
  2. Maak ondertussen de salade door de komkommer en cherrytomaten in kleine blokjes te snijden. Voeg vervolgens de rucola slamelange, de gesneden ingrediënten, de mini mozzarella bolletjes en de balsamicoazijn toe aan een grote kom en meng alles goed door elkaar. Serveer de salade op een groot bord of op een schaaltje.
  3. Haal de frikandellen na het bakken uit de oven of airfryer en snijd de frikandellen in de lengte doormidden, maar snijd ze niet door. Spuit in de opening van de frikandellen een beetje mayonaise en suikervrije ketchup en garneer met gesnipperde uitjes. Serveer de frikandellen met de salade. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 495
  • Vetten: 36,7
  • Koolhydraten: 13,8
  • Eiwitten: 27,6