Print
Gado gado met satesaus.

Koolhydraatarme gado gado

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Indisch

Schaal

Ingrediënten

Gado gado

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 broccoli
  • 8 eieren (M)
  • zakje tauge
  • 300 gr spitskool
  • 400 gr sperziebonen
  • verse koriander (optioneel)
  • 2 bosuitjes

Satésaus

  • 1 el sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl laospoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 el sojasaus
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1/2 tl vissaus
  • 1,5 tl sambal oelek
  • 2 el kokosmelk (17% vet)
  • 150 ml water
  • 200 gr pindakaas met stukjes, 100% pinda
  • zout (optioneel)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Was de groenten en snijd ze in eetbare, gelijke stukken. 
  2. Vul een steelpan met water en leg hier de eieren in. Breng het water met de eieren aan de kook. De kooktijd gaat in als het water kookt. Kook het ei 4 tot 5 minuten voor een zacht gekookt ei of 7 tot 8 minuten voor een hardgekookt ei. Laat de eieren na het koken goed schrikken.
  3. We gaan nu beginnen met de satésaus. Zet een steelpannetje op middel laag vuur en verwarm de sesamolie. Pers de knoflook en fruit deze samen met de uienpoeder kort in de olie.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de gemberpoeder, vissaus en sambal toe. Zet terug op het vuur en kook 1 minuut. Voeg de tamari en azijn toe en roer goed
  5. Haal de pan weer van het vuur en voeg de pindakaas en het water toe. Roer goed totdat er een glad mengsel ontstaat.
  6. Zet de pan weer terug op laag vuur en laat rustig koken. Voeg de kokosmelk toe en voeg naar smaak wat extra sambal of zout toe. Voeg nog wat extra water toe als de saus te dik is.
  7. Breng 3 pannen met water aan de kook en kook hier de broccoli, sperziebonen en spitskool apart in beetgaar (zie verpakking voor kooktijd). Je kunt ook 1 pan gebruiken en de groente 1 voor 1 koken. Wok ondertussen in een koekenpan ook de bloemkoolrijst in ca. 3 minuten beetgaar.
  8. Pel de eieren en snijd deze door de helft.  Doe de taugé in een zeef en spoel af met kokend water.
  9. Pak 4 grote borden en schep in het midden van elk bord een bolletje bloemkoolrijst. Verdeel de groente over het bord in gelijke delen. Doe de satésaus over de groenten en leg er 2 eieren per bord op. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 604
  • Vetten: 40,8
  • Koolhydraten: 14,1
  • Vezels: 15
  • Eiwitten: 36,4