Print
Koeken gevuld met amandelspijs

Koolhydraatarme gevulde koeken

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 18
  • Totale tijd: 100
  • Porties: 12 gevulde koeken 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

Koekdeeg

  • 250 gr amandelmeel
  • 60 tot 75 gr erythritol poeder
  • snufje speculaaskruiden of kaneel
  • 5 gr bakpoeder
  • snufje zout
  • 75 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 ei (M)

Amandelspijs

Topping

  • handje blanke amandelen
  • 1 ei (M), losgeklopt

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Zeef het amandelmeel boven een kom en meng de ery-poeder, snufje speculaaskruiden, bakpoeder en het zout erdoor. Kneed vervolgens met je handen het ei en roomboter erdoor. Kneed tot een samenhangende bal.
  2. Als het te nat blijft, doe je er nog een beetje snufje amandelmeel bij. Als het te droog is en je geen bal kan maken, voeg je een beetje water toe. Verpak de bal in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  3. Maak ondertussen ook het amandelspijs. Voeg alle ingrediënten toe aan een mengkom en kneed tot een samenhangende bal. Verpak dit in vershoudfolie en leg ook in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden boven-en-onderwarmte.
  5. Leg een vel bakpapier op het aanrecht, bestuif deze een beetje met ery-poeder. Rol met een deegroller de helft van de deegbal uit tot ca. 2 mm dikte. Gebruik nu een ronde uitsteekvorm van ca. 7,5 cm en maak 12 rondjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de rondjes op het bakpapier. 
  6. Haal het amandelspijs uit de koelkast en maak hier 12 bolletjes van. Leg nu de bolletjes in het midden van de rondjes. Besmeer het deeg rondom de spijs in met een losgeklopt ei.
  7. Rol nu met een deegroller de andere helft van het deeg uit tot een lap. Steek vervolgens weer 12 rondjes uit. Leg deze rondjes vervolgens op de deegrondjes met spijs en druk de randen aan. Gebruik een vork om het dicht te drukken. Vervolgens bestrijk je de bovenkant van de koeken met de rest van het losgeklopte ei. Tot slot leg je een halve amandel in het midden.
  8. Bak de koeken in het midden van de oven voor 15 tot 18 minuten goudbruin. Laat de koeken buiten de oven volledig afkoelen. Tijdens het afkoelen worden de koeken hard. 


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevulde koek
  • Calorieën: 247
  • Vetten: 22,4
  • Koolhydraten: 1,2
  • Vezels: 3,2
  • Eiwitten: 8,7