Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme gevulde varkenshaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 5 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 1 varkenshaas (250 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g snijbiet, bladeren
  • 4 olijven
  • 34 zongedroogde tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl verse tijm
  • 1 tl verse oregano
  • 1 tl verse rozemarijn (+1 takje voor in de oven)
  • 1/2 tot 1 tl chilivlokken
  • 1 el pijnboompitten
  • 45 gr Parmezaanse kaas
  • 1 el roomboter, ongezouten
  • 1 tl citroensap
  • zout en peper
  • optioneel: rucola slamelange

Dressing:

  • 1 el balsamico
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl verse rozemarijn
  • ½ tl verse tijm
  • 1 tl vers oregano
  • 1 tl citroensap
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
  2. Snijd de varkenshaas in de lengte in. Snijd niet te diep, want de onderkant moet heel blijven. 
  3. Snijd de knoflook fijn en de snijbiet bladeren ook. Snijd de olijven en zongedroogde tomaat fijn en zet opzij. 
  4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met wat olie. Fruit de knoflook, tijm, oregano, rozemarijn en chilivlokken 2 minuten met elkaar en voeg dan de snijbiet toe. Roerbak, totdat de bladeren gaar en geslonken zijn. 
  5. Voeg dan aan de zijkant van de pan de pijnboompitten toe en bak ze goudbruin. Meng de pijnboompitten vervolgens met de snijbiet. Voeg ook de olijven en zongedroogde tomaat toe. Zet het vuur na een minuut uit. 
  6. Rasp vervolgens 30 gram Parmezaan over de vulling en meng goed totdat de Parmezaan gesmolten is. Snijd de rest van de Parmezaanse kaas in kleine blokjes en meng die door de rest van de vulling. 
  7. Verdeel de vulling over de opening in de varkenshaas. 
  8. Meng vervolgens de ingrediënten voor de dressing.
  9. Zet een grillpan op hoog vuur en voeg wat boter toe. Leg de varkenshaas met de vulling naar boven in de pan en bak 30 seconden. Schenk gelijk de dressing over de pan en de varkenshaas heen. 
  10. Haal de varkenshaas voorzichtig uit de pan en leg in een ovenschaal. Schenk ook de overige boter, citroensap en dressing over de varkenshaas. Rasp er nog wat Parmezaan overheen en leg het takje rozemarijn erbij. 
  11. Zet in de oven voor 10-15 minuten, afhankelijk van hoe rood je het vlees wil. 
  12. Haal uit de oven en serveer met rucula slamelange of een salade naar keuze.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 408
  • Vetten: 27,7
  • Koolhydraten: 2,9
  • Vezels: 0,8
  • Eiwitten: 36,4