Goulash met vlees en pompoen.

Koolhydraatarme goulash

Het is weer tijd voor een lekker en gezond koolhydraatarm diner recept. Dit keer hebben we een heerlijk herfstrecept gemaakt: koolhydraatarme goulash! Dit Hongaarse diner recept zie je vaak voorbij komen als soep, maar ook als stoofschotel. Wij hebben gekozen om de stoofschotel variant te maken. Dit heerlijke stoofpotje is super makkelijk om te maken. Even wat snijwerk, de pan op het vuur en dan 3 uur lang van de geuren genieten!

Goulash maken
Traditionele goulash wordt gemaakt van rundvlees, tomaten, paprika, bouillon, kruiden en aardappelen. We hebben het traditionele recept zo veel mogelijk gevolgd. Alleen de aardappelen zijn niet geschikt voor een koolhydraatarm of keto dieet. Deze hebben we daarom vervangen door pompoenblokjes. Deze blokjes hebben een neutrale smaak en lijken zowel qua vorm als structuur op aardappel. Een prima vervanger dus. Onze goulash bevat door deze kleine aanpassing slechts 8,7 gr koolhydraten per kom!

Tips
Met dit recept maak je 5 kleine of 4 grote kommen goulash. De goulash is super lekker om te eten met een royaal portie bloemkoolrijst. De restjes kun je een paar dagen in de koelkast bewaren of eventueel invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme herfstrecepten!

Print
Goulash met vlees en pompoen.

Koolhydraatarme goulash

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 180
  • Totale tijd: 200
  • Porties: 4 kommen 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Hongaars

Schaal

Ingrediënten

  • 700 gr runderlappen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr boter
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 gr pompoenblokjes, muskaat
  • 1 bouillonblokje rundvlees
  • 200 ml water
  • 1 laurierblaadje
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • 1 tl karwijzaad
  • snufje zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees en de uien in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Smelt de boter in een stoofpan of hapjespan en voeg de stukjes vlees toe. Bak het vlees rondom bruin en voeg dan de gesneden uien en knoflook toe. Bak dit een paar minuten mee.
  2. Snijd ondertussen de paprika’s in kleine stukjes en voeg dit toe aan het pan met het vlees. Bak ook dit een paar minuten mee. Voeg dan al roerend de tomatenpuree en kruiden toe aan de pan. Blus af met het water, bouillonblokje en tomatenblokjes.
  3. Voeg het laurierblaadje toe aan de pan en laat de goulash met de deksel op de pan 2,5 uur sudderen boven een laag vuur. Voeg na 2,5 uur sudderen de pompoenblokjes toe en laat dit ongeveer 30 minuten mee pruttelen, of totdat de pompoen gaar is.
  4. Verdeel de goulash na het sudderen in 4 porties en serveer eventueel met bloemkoolrijst. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kom (1/4)
  • Calorieën: 401
  • Vetten: 23,5
  • Koolhydraten: 8,7
  • Eiwitten: 34,8
Goulash met vlees en pompoen.

7 Reacties

  1. Dit is zooooo lekker!! Deze ga ik zeker vaker maken. Het hele gezin heeft ervan gesmuld

  2. COBY verkamman

    Wat een heerlijke goulash, we hebben gesmuld🤗.
    Dit gaat echt vaker op tafel deze winter, en makkelijk te maken👍🏻.
    Oh ja, ook de helft ingevroren, voor de makkelijke dag😜

  3. het is zo lekker als extra nog 150 gran champions gedaan gelijk met de paprika blokjes
    heerlijk bedankt voor dit super recept Quint

  4. Het was heerlijk. Het hele gezin heeft er lekker van gegeten 😃👌

  5. Wat een heerlijke goulash…wat extra chilipoeder erbij om het nog pittiger te maken…gesmuld!!..
    Dit gaan we vaker eten.

  6. Het was heerlijk, maar bij mij was het wel echt een soep geworden. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    • Hi Chantal,

      Je kunt de goulash aan het eind even 15 min zonder deksel laten sudderen, zo verdampt er wat vocht en wordt de goulash dikker.

      Groet,

      Quint

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*