Print
Goulash met vlees en pompoen.

Koolhydraatarme goulash

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 180
  • Totale tijd: 200
  • Porties: 4 kommen 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Hongaars

Schaal

Ingredi├źnten

  • 700 gr runderlappen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr boter
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 gr pompoenblokjes, muskaat
  • 1 bouillonblokje rundvlees
  • 200 ml water
  • 1 laurierblaadje
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • 1 tl karwijzaad
  • snufje zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees en de uien in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Smelt de boter in een stoofpan of hapjespan en voeg de stukjes vlees toe. Bak het vlees rondom bruin en voeg dan de gesneden uien en knoflook toe. Bak dit een paar minuten mee.
  2. Snijd ondertussen de paprika’s in kleine stukjes en voeg dit toe aan het pan met het vlees. Bak ook dit een paar minuten mee. Voeg dan al roerend de tomatenpuree en kruiden toe aan de pan. Blus af met het water, bouillonblokje en tomatenblokjes.
  3. Voeg het laurierblaadje toe aan de pan en laat de goulash met de deksel op de pan 2,5 uur sudderen boven een laag vuur. Voeg na 2,5 uur sudderen de pompoenblokjes toe en laat dit ongeveer 30 minuten mee pruttelen, of totdat de pompoen gaar is.
  4. Verdeel de goulash na het sudderen in 4 porties en serveer eventueel met bloemkoolrijst. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kom (1/4)
  • Calorie├źn: 401
  • Vetten: 23,5
  • Koolhydraten: 8,7
  • Eiwitten: 34,8
Copy link